Πρεμιέρα X-Factor: Ελπιδοφόρα νούμερα τηλεθέασης για το talent show

Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου το X-Factor μέσα από τη συχνότητα του Open καταφέρνοντας να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό. Η ανοδική πορεία του show συνεχίστηκε και την δεύτερη ημέρα προβολής του καταγράφοντας μέσο όρο τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών 17,4% (φτάνοντας σε τέταρτο το 22,4%) τερματίζοντας έτσι πρώτο στη ζώνη μετάδοσής του.

Μία από τις φωνές που κατάφερε να ξεχωρίσει στο δεύτερο επεισόδιο ήταν αυτή της 18χρονης Μαίρης Βασιλειάδου. Η νεαρή κοπέλα με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη τραγούδησε το «Friends» από Anne – Marie και Marshmello, κερδίζοντας εύκολα  το εισιτήριο για την επομένη φάση.

Μια ακόμη εμφάνιση που κατάφερε να ξεχωρίσει, είναι αυτή του μουσικού συγκροτήματας «Άνω Κάτω». Τα μέλη της μπάντας επέλεξαν να τραγουδήσουν μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Γιάννη Χαρούλη, συγκεκριμένα το «Σου μιλώ και κοκκινίζεις». Η Μελίνα Ασλανίδου μάλιστα ενθουσιάστηκε τόσο από την εμφάνισή τους που σηκώθηκε από τη θέση της και άρχισε να χορεύει.

Μία άλλη ερμηνεία που ξεχώρισε στο χθεσινό επεισόδιο του «X Factor» ήταν του νεαρού Γιώργου Κωνσταντινίδη με το τραγούδι «Ακροβάτης» σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Αποστολάκη, αλλά και του Φραγκίσκου Γιαννησόπουλου, που τραγούδησε το «Έμεινα εδώ» του Στέλιου Ρόκκου.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν εξίσου καλά για τη Γιώτα Φώσκολου που αν και προσπάθησε  να δώσει τον καλύτερο της εαυτό, τελικά δεν τα κατάφερε. Η υποψήφια κοπέλα διάλεξε να τραγουδήσει το «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου» σε στίχους και μουσική των Μίμη Πλέσσα και Δανάης Στρατηγοπούλου, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τους κριτές. Μόλις άκουσε τα σχόλια ξέσπασε σε κλάματα. Η ίδια δικαιολογήθηκε για την αδύναμη ερμηνεία της, λέγοντας πως είχε πολύ άγχος.

Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχουν και κάποιες εμφανίσεις που αφήνουν τους κριτές και το κοινό ασυγκίνητους. Ο 24χρονος Βαγγέλης Γεωργουσίδης επέλεξε να τραγουδήσει το «The Phantom of the Opera» των Andrew Lloyd Webber, Charles Hart και Richard Stilgoe. Ο διαγωνιζόμενος δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση, με τον Γιώργο Θεοφάνους να σχολιάζει: ««Αυτό που είδα εγώ ήταν φοβιστικό».