Το όνομα Fleabag ακούστηκε πολλές φορές στη χθεσινή απονομή των Emmy για την primetime ζώνη. Για αρκετούς εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και Αμερικής ήταν κάτι που ίσως να το άκουγαν πρώτη φορά. Ή, έστω, κάτι που δεν θα περίμεναν ότι θα φτάσει να γίνει ο πολυνίκης της χθεσινής βραδιάς. Ειδικά σε μια απονομή που υπήρχε το Chernobyl, η τελευταία σεζόν του Game of Thrones και το Marvelous Mr. Meisel που είναι κιόλας στην ίδια κατηγορία, δηλαδή στις κωμικές σειρές.

Το Marvelous Mr. Maisel και το Veep είναι δύο κωμωδίες που είχαν πάρει τα πάντα τις προηγούμενες δύο χρονιές. Το Veep για την ακρίβεια βραβευόταν από την πρώτη του σεζόν. Όμως το Fleabag ήρθε να το εκτοπίσει και κυρίως να εκτοπίσει την πολυβραβευμένη Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, την ηγεμονική κυρία του sitcom.

Αυτά τα 4 βραβεία μας δίνουν μια καλή ευκαιρία να γράψουμε μερικά στοιχεία για το Fleabag που ίσως σε κάνουν να θες να δεις τις δύο σεζόν.
  • Η πρώτη σεζόν του Fleabag προβλήθηκε το 2016 στο BBC και την πήρε αμέσως το Amazon Prime.
  • Για να βγει η δεύτερη σεζόν, χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια.
  • Στο μεσοδιάστημα η δημιουργός της σειράς Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ έγραψε μια άλλη τρομερά πετυχημένη κωμωδία, το Killing Eve, ενώ μετέφερε και το Fleabag σε θέατρα off Broadway εν είδει stand up παράστασης.
  • Η σειρά βασίστηκε ούτως ή άλλως σε μια stand up παράσταση που έκανε από το 2013 η Μπριτζ και εξελίχθηκε περισσότερο για τις τηλεοπτικές ανάγκες.
  • Το όνομα της σειράς είναι το παρατσούκλι που συνοδεύει την Μπριτζ κι επειδή δεν μπορούσε να βρει κάτι άλλο όταν την έγραφε, θεώρησε πως το Fleabag θα ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που θα πραγματεύεται.
  • Στο Fleabag βλέπουμε την σεξουαλική πορεία στο φαντασιακό της πρωταγωνίστριας και το posh lifestyle της, καθώς προσπαθεί να συντηρήσει την επιχείρησή της, ένα καφέ, και καθώς εμφανίζονται στη ζωή της απώλειες. Ο θάνατος ενός φίλου, ο θάνατος ενός γονέα. Η Μπριτζ είναι ένα κορίτσι απότοκο αυτής της γενιάς στη Βρετανία και το ασπάζεται. Η σειρά σπάει τον τέταρτο τοίχο, αλλά το κάνει με τρόπο που είναι σαν να σπάει ο θεατής τον τέταρτο τοίχο της.
  • Μπορεί να είναι μια κωμική σειρά, μπορεί να παρουσιάζεται με ατσούμπαλα αστείο τρόπο η αντιμετώπιση της σεξουαλικής της ζωής, αλλά η Fleabag μεταφέρει εσωτερικά τραύματα με τα οποία δημιουργεί γέφυρες για τη γυναίκα-θεατή της σημερινής εποχής.