Η Ντίνα Νικολάου μίλησε στο Γιάννη Πουλόπουλο και το Page 2 της Νέας Σελίδας για την επικείμενη τηλεοπτική της επιστροφή. Μετά από 14 χρόνια θα ξαναβρεθεί στον ΑΝΤ1 . Στο κανάλι του Αμαρουσίου είχε μείνει τότε για δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στο Star.

Ντίνα, επιστρέφεις στον ΑΝΤ1 με την εκπομπή «Dina’s Bakery» 14 χρόνια μετά την πρώτη σου συνεργασία στον «Πρωινό καφέ»;

Ξαναγυρίζω στο πρώτο μου τηλεοπτικό σπίτι, γιατί από τον ΑΝΤ1 ξεκίνησα. Η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στον «Πρωινό καφέ» με την Ελεονώρα Μελέτη. Συνεργάστηκα με τον σταθμό για δύο χρόνια. Εκεί πήρα το τηλεοπτικό βάπτισμα του πυρός, γι’ αυτό έχω πάντα τον σταθμό μέσα στην καρδιά μου. Κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1, λοιπόν, θα ανοίγει το «Dina’s Bakery» με συνταγές για αρτοπαρασκευάσματα, αλμυρά και γλυκά.

Πώς σε ανακάλυψαν στον ΑΝΤ1 το 2005;

Είχα πάει στον «Πρωινό καφέ» για να παρουσιάσω το βιβλίο μου «Δημιουργώντας με φρούτα». Δύο εβδομάδες μετά επικοινώνησαν μαζί μου από την παραγωγή και μου είπαν «κυρία Νικολάου, ψάχνουμε καινούριο σεφ για την εκπομπή της Ελεονώρας και θα θέλαμε πολύ να έρθετε να κάνετε ένα δοκιμαστικό». Εγώ τότε έμενα μόνιμα στο Παρίσι, όπου είναι και τα εστιατόριά μου, αλλά υπήρχε η σκέψη από τον Σεπτέμβριο να μετακομίσουμε στην Ελλάδα για δύο χρόνια, γιατί ήθελα τα παιδιά μου, που τότε ήταν 8 και 9 χρόνων, να πάνε σε σχολείο εδώ για να είναι κοντά στους γονείς μου. Πραγματικά, έκανα το δοκιμαστικό τον Ιούνιο και το ξέχασα, γιατί δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου τις επόμενες εβδομάδες.

Μέχρι που στο τέλος Αυγούστου με παίρνουν ξανά τηλέφωνο από την παραγωγή του «Πρωινού καφέ» και μου λένε «συγχαρητήρια, είστε εσείς η σεφ που επέλεξε η Ελεονώρα». «Τι σημαίνει αυτό;» τους ρώτησα μέσα στην αφέλειά μου, γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με την τηλεόραση και δεν καταλάβαινα τότε τι υποχρεώσεις έχει μια καθημερινή πρωινή εκπομπή. «Θα έρχεστε εδώ κάθε μέρα και θα μαγειρεύετε, όπως κάνατε και στο δοκιμαστικό», μου απαντούν και θυμάμαι ότι τότε τους είπα: «Οταν θα είμαι στην Ελλάδα, γιατί έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις στο Παρίσι, δεν έχω πρόβλημα να έρχομαι». Εκείνοι συμφώνησαν τις μέρες που θα ήμουν εκτός Ελλάδας να τις μαγνητοσκοπούμε, τελικά όμως δεν χρειάστηκε γιατί ήμουν κάθε μέρα ζωντανά στην εκπομπή.