Θεοφανία Παπαθωμά: Οι Άγριες Μέλισσες και ο λόγος που απείχε από την τηλεόραση

Στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο ο ηθοποιός να κάνει μικρές παρεμβάσεις σε σκηνές που συμμετέχει και να συζητά με τον σεναριογράφο και τον σκηνοθέτη για την αποτύπωση τους. Συμβαίνει κι εδώ κατά κόρον στο θέατρο. Στο τηλεοπτικό κομμάτι η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όχι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, όταν η Θεοφανία Παπαθωμά ανέφερε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου την δική της προσθήκη στην πιο δύσκολη σκηνή της στις Άγριες Μέλισσες.

Ζούμε σε μια εποχή που όλα φαίνονται και όλα μπορούν να εξελιχθούν σε παρεξήγηση ή και καταγγελία. Γι΄αυτό η σεναριογράφος της σειράς Μελίνα Τσαμπάνη έστησε τη σκηνή όσο πιο σωστά γινόταν, ώστε να μην εκτεθεί η Θεοφανία Παπαθωμά και να μην της προσάψει κανείς κάτι.

Όμως η Θεοφανία Παπαθωμά είχε άλλο όραμα για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και το επικοινώνησε στην σεναριογράφο και τον σκηνοθέτη. Μιλάμε για τη σκηνή που είδαμε σε επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας, με τον Κωνσταντή να κάνει έρωτα με τη Βιολέτα και να της παίρνει τα ρούχα για να την ξεφτιλίσει στο χωριό.

Η Θεοφανία Παπαθωμά εξήγησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το The 2Night Show πως πρότεινε να αλλάξουν το αρχικό πλάνο της σκηνής και να την κάνουν πιο δραματική. Κι αυτή την εκδοχή είδαμε τελικά.

«Με πήραν τηλέφωνο το Μάιο, ήταν η Μιράντα, η casting director και μου είπε ότι θέλουν να με δουν για ένα ρόλο σε ένα σίριαλ. Με κάλεσαν για να μου πουν ότι έχουν αυτό το ρόλο και με θέλουν. Εγώ, βέβαια, δεν είμαι αντίθετη στο κάστινγκ. Στις Άγριες Μέλισσες δεν αισθάνθηκα ότι πέρασα από κάστινγκ. Μου είπαν ότι έχουν αυτό το ρόλο και μετά συζήτησα για χρήματα κλπ… Άλλαξα μόνη μου τα μαλλιά μου για το ρόλο γιατί φαντάστηκα τη Βιολέτα με σκούρα μαλλιά.

Τον “εξευτελισμό” της Βιολέτας ο Κωνσταντής το βλέπει σαν παιχνίδι. Δεν έχει τόσο πολύ μεγάλη κακία μέσα του, απλά θέλει να κάνει το κομμάτι του. Τον παρακαλάω να μου τα δώσει, αυτός φεύγει κι εγώ μένω εκεί μόνη, αβοήθητη, απελπισμένη και εξευτελισμένη.

Θεοφανία Παπαθωμά: Μιλάει για το παρασκήνιο της δραματικής σκηνής ανάμεσα στη «Βιολέτα» και τον «Κωνσταντή» στον στάβλο

Είναι σοκαριστικό γιατί αυτή η γυναίκα είναι μια γυναίκα μόνη και απροστάτευτη. Είναι μόνη σε ένα ξένο χωριό. Ο άντρας της την εγκατέλειψε για μία άλλη, την έχει ακυρώσει σαν γυναίκα. Ο Κωνσταντής δεν είναι σοβαρό πρόσωπο, αλλά είναι ένα σύμβολο στη ζωή της, ένας άντρας.

Ο Γιάννης Κουκουράκης δεν ήθελε καθόλου να γυρίσει τη σκηνή και μου ζητούσε 100 φορές συγγνώμη γι’ αυτό που θα κάνει. Είναι τόσο γλυκός και καλό παιδί. Πήρα τη Μελίνα, τη σεναριογράφο, και συζήτησα τη σκηνή και ζήτησα να γίνει ακόμα πιο δραματική. Την έκανε πιο δραματική, βάζοντας αυτή την πάλη ανάμεσα στη Βιολέτα και τον Κωνσταντή.

Στην αρχή κοιμόμουν και ξυπνούσα κι έβλεπα ότι έλειπαν τα ρούχα μου. Τώρα παλεύω με τον Κωνσταντή και μου λέει ευθέως ότι έχει να πει. Το ζήτησα εγώ γιατί αυτή η σκηνή πρέπει να είναι πάρα πολύ δραματική και να δείξει όλη τη μοναξιά και την απελπισία αυτής της γυναίκας».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.