Έχουν περάσει 25 χρόνια από την πρεμιέρα της σειράς στο NBC. Έχουν περάσει 15 χρόνια από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου. Οι 6 πρωταγωνιστές έχουν ακολουθήσει μια πορεία όχι ίδιας απήχησης, με εξαίρεση την Άνιστον και λίγο τον ΛεΜπλανκ. Τις πιο αξιόλογες επιλογές βέβαια τις έχει κάνει ο Σουίμερ. Σε κάθε περίπτωση, Τα Φιλαράκια εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι μια σειρά χωρίς λάθη και χωρίς κακά επεισόδια. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει θέματα που επισημαίνουν τις ανακολουθίες του σεναρίου που υπέγραψαν η Μάρτα Κάουφμαν και ο Ντέιβιντ Κρέιν.

Για την Κάουφμαν βέβαια υπάρχουν δύο συγκεκριμένα επεισόδια που την δυσκόλεψαν στο σενάριο και δεν την ικανοποίησε το τελικό αποτέλεσμα και τα αποκάλυψε στο πάνελ του Φεστιβάλ στην Τριμπέκα.

Το ένα είναι το The One With The Jam, ένα επεισόδιο που ο Τζόι σπάει το χέρι του, η Μόνικα φτιάχνει με τη σέσουλα βαζάκια μαρμελάδας και αποφασίζει να πάει σε τράπεζα σπέρματος, ενώ η Φίμπι γνωρίζει τον stalker της αδερφής της που τον υποδύεται ο Ντέιβιντ Αρκέτ.

Το έτερο επεισόδιο είναι το The One With The Chicken Pox. Εκεί έχουμε το γκεστ του Τσάρλι Σιν στο ρόλο ενός ανθρώπου που δουλεύει στις ειδικές δυνάμεις, σε υποβρύχιο για την ακρίβεια, και είναι ένας ερωτικός σύντροφός της Φίμπι. Μαζί περνάνε μερικές μέρες κάθε 2 χρόνια που βγαίνει στη στεριά. Σε αυτό το επεισόδιο έχουν και οι δύο ανεμοβλογιά.

Tα δύο επεισόδια είναι το 23ο της δεύτερης σεζόν και το 3ο της τρίτης, δείγμα ότι η Μάρτα Κάουφμαν θεωρεί πως ήταν ένα σημείο που έκαναν μια μικρή κοιλιά Τα Φιλαράκια.