Όπως συνέβη με πολλούς ηθοποιούς από τη σειρά, έτσι και ο Θοδωρής Φραντζέσκος ζει φέτος τη δική του στιγμή δόξας. Η μεγάλη επιτυχία της σειράς Κόκκινο Ποτάμι του Μανουσάκη που προβάλλεται στο Open, του έφερε αυτό που κάθε ηθοποιός αναζητά. Για τον Θοδωρή όμως είναι ακόμα μεγαλύτερο το συναίσθημα της καταξίωσης, μιας και στο παρελθόν του έχει πολλά δύσκολα περιστατικά από τα οποία επιβίωσε.

Όπως ανέφερε στο The 2Night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Θοδωρής Φραντζέσκος έχει δύο περιστατικά στο παρελθόν του που τον σημάδεψαν και τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Το ένα συνέβη σε ηλικία 10 ετών και το έτερο στα 21 του.

«Εγώ στα 21 μου έπαθα κάτι σαν εγκεφαλικό. Δεν ήταν ευτυχώς εγκεφαλικό, αλλά είχα ζοριστεί τόσο πολύ, είχα αγχωθεί, ήμουν ένας άνθρωπος θλιμμένος. Το πολέμησα, το δούλεψα και από εκεί και πέρα οδηγήθηκα σε κάποια μονοπάτια πάρα πολύ όμορφα. Πήγα σε ψυχολόγο, αλλά κυρίως βοηθήθηκα μόνος μου.

Οικογενειακά περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Όταν ήμουν δέκα χρονών, ξαφνικά σε ένα βράδυ, χάσαμε όλη μας την περιουσία. Ο πατέρας μου είχε επιχειρήσεις, όπου όλα ήταν υποθηκευμένα… Θυμάμαι τη μητέρα μου να έρχεται στο δωμάτιό μου και να μου λέει “Θόδωρε, φεύγουμε” και το μόνο που πρόλαβα να πάρω ήταν το μαξιλάρι μου. Τα χάσαμε όλα, ήταν πάρα πολύ σκληρό, ήταν ένας ξεριζωμός για μένα».