Μια πολύ έντονη ιστορία ζωής κουβαλάει η Σούζαν Άσμπι και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στην εκπομπή Μεσάνυχτα και την Ελεονώρα Μελέτη. Η γυμνάστρια αποκάλυψε ότι ο πατέρας της εγκατέλειψε τη μητέρα της κι εκείνη, με αποτέλεσμα η μαμά της να πάθει νευρικό κλονισμό και η ίδια να βρεθεί σε ορφανοτροφείο για τα πρώτα 5 χρόνια της ζωής της.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αγγλία. Ο μπαμπάς μου έφυγε όταν ήμουν 18 μηνών. Γνώρισε τη μητέρα μου στην Ελλάδα, στον πόλεμο, παντρεύτηκαν εδώ και πήγαν στην Αγγλία. Ήταν πολύ άσχημα για τη μαμά μου. Υπήρχε πολύς ρατσισμός τότε. Δεν την ήθελαν οι γονείς του μπαμπά. Το πάλεψε η μαμά μου, αλλά εκείνος ήταν αλλού.

Έκανε οικογένεια με άλλη γυναίκα. Ταξιδεύαμε οι τρεις μας για διακοπές στην Ελλάδα και μας εγκατέλειψε στο τρένο στον σταθμό. Είχε πουλήσει τα έπιπλα, είχε πουλήσει το σπίτι.

Ο πατέρας μου τώρα τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε στη ζωή μου. Διάβαζα γράμματα που έστελνε στη μαμά μου και της έλεγε «βάλτην σε ορφανοτροφείο και πήγαινε φτιάξε τη ζωή σου στην Ελλάδα». Έζησα κάπου 4-5 χρόνια στο ορφανοτροφείο. Δε με θυμόταν βέβαια. Ήταν δύσκολα τα πράγματα. Ήρθαμε και ζήσαμε στην Ελλάδα για λίγο. Πήγαμε στη Σίφνο να ζήσουμε, από εκεί κατάγεται η μαμά μου. Καθίσαμε για λίγο και μετακομίσαμε ξανά στην Αγγλία, όπου σπούδασα και μείναμε εκει μέχρι που πέθανε.

Η μαμά μου δεν κατηγόρησε ποτέ τον μπαμπά μου σε μένα. Απλώς δύο τρεις φορές που της είπα ότι θέλω να τον γνωρίσω, μου έλεγε ότι καλύτερα είναι να μην πάω. Τελικά πήγα εγώ. Ήταν 6-7 ώρες με το τρένο από Λονδίνο. Φτάνοντας εκεί, το μετάνιωσα. Εγώ τον είχα δει σε φωτογραφίες, αυτός δεν με ήξερε καν. Είχα κρυφτεί και δεν ήμουν σίγουρη αν θέλω να του μιλήσω. Είχαμε μιλήσει πριν και είχαμε δώσει ραντεβού στον σταθμό. Όταν είδε ένα άλλο κορίτσι που δεν του άρεσε, σηκώθηκε να φύγει. Τον πρόλαβα στο αυτοκίνητο και του είπα ότι εγώ είμαι η Σούζαν. Μου είπε «Α, ευτυχώς. Νόμιζα ότι ήσουν αυτή η άσχημη»».