Μέρος ιδιωτικών συνομιλιών με τον παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη και επικεφαλής της τηλεοπτικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» αποκάλυψε αργά χθες το βράδυ και μέσω επίσημης ανακοίνωσής του ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, επιχειρώντας να απαντήσει σε προηγούμενη ανακοίνωση του Κανάκη για το τι πραγματικά «τέλειωσε» τη συνεργασία του με το κανάλι.

Ράδιο Αρβύλα: Με νέα ανακοίνωση επιρρίπτουν όλη την ευθύνη στον ΣΚΑΪ – «Ήμασταν έτοιμοι από τον Νοέμβριο, εξαφανισμένοι από το κανάλι»

Ας σημειωθεί ότι μία τέτοια κίνηση είναι πρωτοφανής στα τηλεοπτικά χρονικά και πρακτικά αποκαλύπτει το μέγεθος της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ εξηγεί την ένταση, που συσσωρεύθηκε στην τηλεοπτική ομάδα όλους τους προηγούμενους μήνες.

Παρακάτω ακολουθεί η ακριβής ανακοίνωση – απάντηση του καναλιού, η οποία απεστάλη στους τηλεοπτικούς συντάκτες μετά τα μεσάνυχτα και ξεκινά κατ’ ευθείαν με μέρος μηνυμάτων και συνομιλιών του παρουσιαστή με τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

«Παρακολουθώ στενά την πορεία των τηλεοπτικών πραγμάτων και προσπαθώ να βρω μία λύση προκειμένου να βγούμε στον αέρα με κάπως φυσιολογικές συνθήκες.

Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο χάρτης, αυτό δεν γίνεται.»

«Κουράστηκα και νιώθω ότι δεν θα αντέξω και τρίτη σεζόν στην οποία το prime time του καναλιού μου αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα.»

«Σε ότι αφορά όμως τα δικά μας προγράμματα, όπως ανέφερα και σε προηγούμενο mail, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα θέσουμε με ευκολία σε «κίνδυνο» και φθορά.»

«…έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα καλύτερα να αφήσουμε το πρώτο μισό της σεζόν και βλέπουμε από Ιανουάριο…»

«…πιστεύω πως η καλύτερη λύση είναι να βγούμε κανονικά στις περσινές ημέρες και ώρες όταν ξεκινήσει το ΒΒ…».

Ο ΣΚΑΪ σέβεται και τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει με συμβάσεις και για αυτό μέχρι και τον Ιανουάριο 2020 επέδειξε καλοπιστία και ευελιξία καταβάλλοντας μάλιστα στο σύνολό της την αμοιβή της ομάδας των Ράδιο Αρβύλα, παρά την συστηματική τους άρνηση να βγούνε στον αέρα. Όμως όλα έχουν τα όριά τους…

Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην μακροσκελέστατη επιστολή τους αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας τους».