Σήμερα, μετά από περίπου 10 επεισόδια, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις «Άγριες Μέλισσες», χωρίς τη Μαρία Κίτσου, την ηθοποιό που υποδύεται τη «Λενιώ».

Φαίνεται, όμως, ότι στο casting για τον συγκεκριμένο ρόλο δεν ήταν όλα ρόδινα, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, Λευτέρης Χαρίτος.

Γιατί; Διότι μάλλον στο κανάλι, στην αρχή τουλάχιστον, δεν πίστεψαν στην αρχική εκλογή του σκηνοθέτη και ο ίδιος πάλι δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει γι’ αυτό και για τις εν γένει δυσκολίες του casting.

Μελίνα Τσαμπάνη: Η γυναίκα πίσω από την επιτυχία της σειράς «Άγριες Μέλισσες» μέσα από τα δικά της λόγια

«Νομίζω ότι ήταν η μόνη που μπορούσε να υποδυθεί την Ελένη. Έκανα κάστινγκ σε όλες τις γυναίκες αυτής της ηλικίας. Η Μαρία έχει ένα βάθος στην ερμηνεία της. Ο ρόλος αυτός θεωρώ ότι είναι πολύ συγκεκριμένος. Δεν σημαίνει ότι η Μαρία μπορεί να κάνει όλες τις πρωταγωνίστριες, αλλά η συγκεκριμένη της ταιριάζει πολύ. Είναι ηθοποιός που παίρνει ρίσκο, δεν επαναπαύεται. Έχει τη σκληράδα αλλά και την τρυφερότητα που χρειάζεται. Φάνηκε από το κάστινγκ», είπε στον «Τηλεθεατή» ο βραβευμένος από την Ακαδημία Κινηματογράφου, πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης και εξήγηση μάλιστα ότι για να βρεθεί αυτή η ηθοποιός με τον ρόλο στα χέρια της, ο ΑΝΤ1 πείστηκε με μεγάλη δυσκολία.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να δει 15 γυναίκες ηθοποιούς για τον ρόλο της «Λενιώς», ενώ συνολικά από castin πέρασαν 600 ηθοποιοί μέσα σε 4 μήνες.