Λίγους μήνες μετά τον κίνδυνο για τη ζωή του από το καρδιακό πρόβλημα που του παρουσιάστηκε, ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι καλά και σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις έχει αφήσει πίσω του εντελώς το πρόβλημα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Γιώργο Λιάγκα, δεν θεωρείται πια καρδιοπαθής και η λειτουργία της καρδιάς του δεν φανερώνει καθόλου ότι παραλίγο να πεθάνει απ΄αυτό που πέρασε.

«Οι καρδιοχειρουργοί μού εξήγησαν ότι δεν είμαι καρδιοπαθής πια. Η ίδια η καρδιά δηλαδή δεν επηρεάστηκε. Μετά, βέβαια, μου είπαν διάφορα σπλάτερ και φρικιαστικά πράγματα, εκτός από το ότι με άνοιξε πριν αρχίσει να πιάνει η νάρκωση, μου εξήγησαν ότι έβγαλαν την καρδιά, την έβαλαν δίπλα και λειτουργούσε με μηχανική υποστήριξη” σημείωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός πολιτικός.

‘Oχι, δεν είμαι καθόλου θρήσκος. Εάν ήμουν μια υπερφυσική δύναμη, θα τσαντιζόμουν πολύ με τους τύπους που δεν πιστεύουν με μένα και δεν κάνουν τον σταυρό τους όταν βρίσκονται σε ανάγκη. Ακόμα και για αυτό, όμως, μου έδωσαν απάντηση στο διαδίκτυο. «Είσαι ένα τομάρι και μισό, ο Θεός δεν θέλει να σε βλέπει ούτε ζωγραφιστό» γι’ αυτό και δεν με πήρε κοντά του. Οπότε εντάξει».