Υπήρξε μία από τις παίκτριες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό μαγειρικής του MasterChef και ξεχώρισε με τις επιδόσεις της. Ο λόγος για την Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτου, η οποία μιλώντας στο περιοδικό “7 ΜΕΡΕΣ tv” αποκάλυψε τον λόγο που την έκανε να μπει στο παιχνίδι ενώ δεν δίστασε να δηλώσει για κάποιους από τους πρώην συμπαίκτες της ότι δεν είχαν όρια.

Πώς αποφασίσατε να τα αφήσετε όλα πίσω για να μπείτε σε ένα παιχνίδι μαγειρικής;

Είμαι από τα 24 μου καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και στα 50 μου αποφάσισα ότι, παρόλο που με γεμίζει αυτό το επάγγελμα και αγαπώ πολύ την επαφή με τα παιδιά, η μαγειρική είναι ένα νέο πάθος που δεν το είχα ποτέ αναπτύξει. Έτσι αποφάσισα να αλλάξω πορεία. Ήταν λίγο ρίσκο, αλλά αυτό σημαίνει να κυνηγάς τα όνειρά σου και να τολμάς.

Υπήρξε κάτι που σας φόβιζε;

Η λέξη φόβος δεν είναι η σωστή. Είχα κάποιους δισταγμούς για το ριάλιτι. Είμαι ένας άνθρωπος αρκετά εσωστρεφής, αλλά αυτή για μένα ήταν η πρόκληση, το να ξεπεράσω τα όρια τα δικά μου και να βγω στον φακό και στον κόσμο.

Κάτι που δεν περιμένατε να αντιμετωπίσετε μέσα στη διαδικασία του παιχνιδιού;

Το MasterChef είναι ένα παιχνίδι αρκετά ανταγωνιστικό και πολλοί θέλουν να φτάσουν στο έπαθλο. Δεν περίμενα πόσο έντονος θα ήταν αυτός ο ανταγωνισμός. Πίστευα ότι θα παίζαμε πολύ πιο δίκαια.

Δηλαδή κάποιοι προσπαθούσαν να αναδειχθούν και με άλλους τρόπους;

Πιστεύω ότι κάποιοι παίκτες δεν είχαν όρια στο τι θα έκαναν για να διεκδικήσουν αυτό που ήθελαν. Δεν τους κρίνω, απλώς εγώ είχα άλλη προσέγγιση στο παιχνίδι.