Ήταν η σειρά που μεγάλωσε μια γενιά, με τηλεθεάσεις που έφταναν ακόμη και το 60%. Σήμερα, οι πρωταγωνιστές της έχουν μπει ήδη για γυρίσματα και ετοιμάζονται για την επιστροφή της πιο επιτυχημένης κωμικής σειράς των 00s, του θρυλικού Καφέ της Χαράς.

«Την Πέμπτη ξεκινήσαμε τα γυρίσματα (σ.σ. στην Αττική και την Καρυά Αργολίδας), ενώ προηγήθηκαν πολλά δοκιμαστικά. Η πρώτη μας συνάντηση ήταν υπέροχη. Ξαναβρεθήκαμε όλοι μαζί, σαν τα μέλη μιας αγαπημένης οικογένειας. Ύστερα από δύο ώρες, νιώθαμε σαν να μην πέρασε μια μέρα! Σε ό,τι αφορά τη νέα πλοκή του έργου, δεν μπορώ να δώσω πολλές πληροφορίες, είναι κάτι που έχω απαγορεύσει σε όλους τους συντελεστές να κάνουν. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως από γνωστούς ηθοποιούς θα δούμε τη Ζέτα Δούκα. Οι υπόλοιποι θα είναι εσκεμμένα όχι γνωστοί, για να τους κάνουμε εμείς γνωστούς. Για μένα είναι μεγάλη χαρά να βγαίνουν νέα πρόσωπα από δουλειές μου» αναφέρει ενθουσιασμένος ο Χάρης Ρώμας.

«Είμαι ενθουσιασμένος, ναι! Η χαρά μου για την επιστροφή του Καφέ της Χαράς είναι απερίγραπτη γιατί είμαι ένας καλλιτέχνης που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Κι αυτό το μεγάλο κοινό θέλω να αγγίξω και πάλι. Να διεγείρω τη μνήμη όσων το παρακολουθούσαν παλιά, να τους κάνω να αισθανθούν πολύ γλυκά με το καινούριο αποτέλεσμα αλλά να κερδίσω επίσης και ένα νέο κοινό» συμπληρώνει.

Η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής του Καφέ της Χαράς, μαζί και της τάξης και ηθικής του περιβόητου χωριού Κολοκοτρωνίτσι, είναι η πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2020, με τον ΑΝΤ1 να στοχεύει σε υψηλές τηλεθεάσεις, αντίστοιχες αυτών που σημειώνουν καθημερινά οι Άγριες Μέλισσες.

Οι σεναριογράφοι της σειράς, Χάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά, έγραφαν ήδη από το καλοκαίρι το σενάριο, το οποίο, όπως αποκαλύπτει ο πρώτος «Είναι ένα ανανεωμένο και ολοκληρωμένο σενάριο, όπως εμείς το θεωρούσαμε σωστό. Από εκεί και πέρα, δεν αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα απολύτως. Αντιλαμβάνομαι ότι οι εποχές είναι δύσκολες, γι’ αυτό και δεν έχω βάλει έναν ιδιαίτερο πήχη. Επίσης, δεν έχω την αγωνία του νεοφώτιστου, που αγωνιά για τη συνέχεια της καριέρας του. Φυσικά, θα με χαροποιήσει απεριόριστα να πάει καλά η σειρά, γιατί αυτό μεταφράζεται σε χρήματα και εμείς είμαστε εργαζόμενοι που κερδίζουμε καθημερινά το ψωμί μας. Από την άλλη, αν δεν πάει όπως προσδοκούμε, δεν θα χαθεί και ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου. Αυτό ίσως το πάθαινα σε νεαρότερη ηλικία, όχι τώρα».

Έχουν κυκλοφορήσει ήδη κάποια spoiler για το τι θα δούμε προσεχώς στις οθόνες μας. Ο τηλεοπτικός Φατσέας του Καφέ της Χαράς (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) μιλώντας στην κάμερα του Πρωινού του ΑΝΤ1 δήλωσε για τον ρόλο του: «Ο Φατσέας γίνεται υπέρμαχος της ανακύκλωσης στο Κολοκοτρωνίτσι. Θα είναι ο φανατικός που τους κυνηγά όλους να μην πετούν κάτω σκουπιδάκια». Ο Χάρης Ρώμας, πάλι, αρνείται πεισματικά να δώσει οποιαδήποτε περιγραφή σχετικά με την εξέλιξη των επεισοδίων. Δεν παραλείπει, όμως, να τονίσει ποια ερώτηση που αφορά το Καφέ της Χαράς ταράζει το νευρικό του σύστημα στη στιγμή. Και αυτή είναι η εξής μία: «Σε πόσα επεισόδια θα παίξει η Ρένια Λουϊζίδου;». Ο λόγος είναι συγκεκριμένος. «Καταπιέζομαι από τέτοιου είδους ερωτήσεις. Ως δημιουργός θέλω να δουν τη δουλειά μου όπως την έχω φτιάξει και όπως θέλω να την παρουσιάσω και όχι να κάθομαι εκ των προτέρων να δίνω διάφορα στοιχεία. Επίσης, κάποια πρόσωπα με ρωτούν γιατί δεν παίζουν στη σειρά. Γιατί δεν χωράς στο σενάριο, χρυσέ μου, πώς να σ’ το πω διαφορετικά;».

ΤΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ CAST

Το Καφέ της Χαράς παίχτηκε από το 2003 για τρεις σεζόν, με τον Χάρη Ρώμα στον εμβληματικό ρόλο του δημάρχου Περίανδρου Πώποτα. Δεκαπέντε χρόνια μετά, η αγαπημένη σειρά επιστρέφει στις οθόνες μας σε εβδομαδιαία βάση, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Χάρη Ρώμα, τη Ρένια Λουϊζίδου –θα τη δούμε μόνο στα πρώτα επεισόδια–, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τους ενήλικους πλέον Πάρι Σκαρτσολιά (Μανωλάκης) και Έφη Ρασσιά (Βάλια). Σημαντική προσθήκη είναι αυτή της Ζέτας Δούκα, η οποία θα υποδυθεί μια δυναμική γυναίκα που… δαιμονίζει τον Πώποτα. Εντύπωση κάνει η απουσία της Σοφίας Μουτίδου (σ.σ. η δασκάλα του χωριού) από τα νέα επεισόδια.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ REMAKE ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Το Καφέ της Χαράς (Ρένια Λουϊζίδου), που αναστάτωσε την ήρεμη ζωή του χωριού, δεν υπάρχει πια. Κάηκε ολοσχερώς σε μια ύποπτη πυρκαγιά, που χαρακτηρίστηκε ως εμπρησμός. Οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη. Η Βάλια (Έφη Ρασσιά) –δικηγόρος πια– επιστρέφει στο Κολοκοτρωνίτσι για να ερευνήσει τον εμπρησμό που κατέστρεψε το καφέ της μητέρας της. Εκεί ξαναβρίσκει τον παιδικό της φίλο Εμμανουήλ (Πάρις Σκαρτσολιάς) και η παλιά τους φιλία μεταμορφώνεται σε έναν μεγάλο έρωτα. Στον έρωτα αυτό, όμως, εναντιώνεται όχι μόνο ο αυστηρός πατέρας, Περίανδρος Πώποτας (Χάρης Ρώμας), αλλά και η φιλελεύθερη Χαρά. Όπως αποδεικνύεται, η σχέση τους, που είχε λήξει άδοξα, έχει αφήσει και στους δύο κατάλοιπα και απωθημένα. Η Χαρά θέλει να πάρει την κόρη της και να φύγουν τρέχοντας, όμως η Βάλια όχι μόνο αποφασίζει να μείνει, αλλά και να ανοίξει το νέο Καφέ της Χαράς. Mία ακόμη άφιξη στο χωριό φέρνει τα πάνω-κάτω. Η Στέλλα (Ζέτα Δούκα), μια δυναμική, όμορφη και μυστηριώδης γυναίκα, θα διαταράξει την πολυπόθητη τάξη και ηθική και φυσικά την καρδιά του Περίανδρου Πώποτα.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής