Το Masterchef έφτασε για τρίτη σεζόν στο Star στο τέλος του. Μανώλης Σαρρής και Σπυριδούλα Καραμπουτάκη βρίσκονται στον τελικό και πλέον τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες για τον τελικό νικητή.

Μία ημέρα πριν το τρίτο μέρος του τελικού, οι δύο τους κλήθηκαν σε μια μαραθώνια δοκιμασία, προκειμένου να παρουσιάσουν στους κριτές ένα δικό τους μενού. Ένα αναβαθμισμένο, επιπέδου MasterChef, ολοκληρωμένο μενού degustation, αποτελούμενο από 6 διαφορετικά πιάτα.

Οι δύο τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσπάθησαν να βγάλουν εις πέρας αυτή την πάρα πολύ δύσκολη δοκιμασία. Ο Μανώλης όμως θεώρησε ότι δεν προλαβαίνει να στήσει το πιάτο του, όλοι όσοι ήταν στον εξώστη του φώναζαν να ολοκληρώσει το πιάτο, αλλά ο ίδιος δεν έκανε τίποτα και, ουσιαστικά, τα παράτησε.

«Δεν θέλω να πάω στους κριτές, είμαι σαν το παιδάκι που έχει κάνει χαζομάρα και κρύβεται από τους γονείς του, νιώθω κάπως έτσι. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη. Δεν φοβάμαι κάτι, απλά ντρέπομαι για τον εαυτό μου», είπε ο Μανώλης.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να δικαιολογηθεί όμως δεν έπεισε κανέναν. Ο Σωτήρης Κοντιζάς του είπε πώς δεν τον ενδιαφέρει τι είχε φτιάξει, αλλά τι τους πήγε για να δοκιμάσουν.