Δεν είναι κάποιο μυστικό πως τα ριάλιτι τη σήμερον ημέρα προσφέρουν μια τεράστια δημοφιλία, μια τεράστια αναγνωρισιμότητα και για ένα μεγάλο διάστημα μετά το τέλος τους προσφέρουν και δουλειά, άρα λεφτά. Κι αν κάποιος έχει την ικανότητα να θέσει στέρεες βάσεις, τότε αλλάζουν ολοκληρωτικά την ζωή του. Το MasterChef είναι το κατ΄εξοχήν τέτοιο ριάλιτι, αφού όσοι πάνε εκεί θέλουν όντως να γίνουν μάγειρες και δεν είναι όπως στο GNTM που θα βρεις και πρόσωπα που θέλουν να γίνουν influencers περισσότερο από μοντέλα. Στο MasterChef 4 εν προκειμένω, είχαμε τον πιο ειλικρινή παίκτη.

Ο Ηλίας είναι ένας νέος άντρας που έχει, όπως λέει, περάσει χρόνο με τον εαυτό του κι αυτό του δίνει τη δυνατότητα να σκέφτεται out of the box, κατά το αμερικανικό ρητό.

Σε ερώτηση του Κουτσόπουλου για το τι όνειρο έχει, ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. «Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό, αλλά θα το πω. Θέλω να δουλέψω σε κουζίνα αλλά μόνο σε δικό μου μαγαζί ή σε κουζίνα που εγώ θεωρώ ότι έχω να κερδίσω πολλά πράγματα. Θέλω να έχω περισσότερο χρόνο ελεύθερο για να περνάω με την οικογένεια μου και με τον εαυτό μου. Οπότε θέλω να γίνω εισοδηματίας για να καταφέρω αυτό το πράγμα. Αυτό το αποφάσισα δύο με τρία χρόνια πίσω.

Για να πετύχεις στη ζωή, πρέπει να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Έχω καταλάβει ότι αν με πάει καλά στο παιχνίδι, θα μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη σύντομη αναγνωρισιμότητα και να έρχεται ο κόσμος στο εστιατόριο μου για να δοκιμάσει κι αν είμαι καλός, να μείνουν οι πελάτες».

Αυτή η απάντηση και η γενικότερη συμπεριφορά του μαγνήτισαν τους τρεις κριτές, οι οποίοι ικανοποιήθηκαν από το πιάτο του και τον πέρασαν στα bootcamp του MasterChef 4.