Πολλοί ήταν οι τηλεθεατές και οι χρήστες των social media ενοχλήθηκαν με την κίνηση της διαγωνιζόμενης του MasterChef, Κατερίνας Λένη να πετάξει στα σκουπίδια το πιάτο που είχε ετοιμάσει και στο πλαίσιο δοκιμασίας δημιουργικότητας.

Τόσο οι συνδιαγωνιζόμενοι της στο μαγειρικό show, όσο και κάποιοι από τους κριτές θεώρησαν ότι η παίκτρια κάνει κακή χρήση της χρυσής ασυλίας που έχει εξασφαλίσει και έτσι ένιωσε πολύ πιο άνετη να πετάξει ένα μέτριο πιάτο, από το να μπει στη διαδικασία της κριτικής.

Ο Πάνος Ιωαννίδης έκανε λόγο για μαγειρική κίνηση, όμως, ούτε ο Σωτήρης Κοντιζάς και πολύ περισσότερο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα την απόφαση της παίκτριας να κρίνει μόνη της, να αποφασίσει μόνη της και τελικά να πετάξει το πιάτο στον κάδο των σκουπιδιών.

Η ίδια δικαιολόγησε την κίνησή της, ως περηφάνια, ότι δηλαδή δεν ήθελε να σερβίρει ενα πιατο κατώτερο των προσδοκιών και των ικανοτήτων της.

«Η εύκολη επιλογή θα ήταν να το φτιάξω όμορφο, τουλάχιστον οπτικά, γιατί γευστικά δεν ήταν άσχημο και να το διακινδυνεύσω. Να πάω δηλαδή μπροστά και να μου πουν ή ότι είναι κάτι καλό ή να μου πουν ότι δεν είναι αυτό που θέλουμε εμείς, οκ βγαίνω στον τάκο. Γιατί να το κάνω αυτό; Σέβομαι πάρα πολύ και τους τρεις κριτές και σέβομαι πάνω απ’ όλα τον εαυτό μου», είπε η παίκτρια.

Ωστόσο, μετά τη σκληρή κριτική των τριών σεφ και φυσικά τα σχόλια που ακούγονταν, η ίδια ξέσπασε σε κλάματα. Το Twitter πάντως δεν πείστηκε από τις προθέσεις της Κατερίνας και είχε να πει τα δικά του, αναφορικά με την αναπάντεχη κίνηση της.