Η σύζυγος του, Τασούλα, έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο, σε ηλικία 60 ετών και μετά από μάχη με τον καρκίνο. Και τώρα, ο Λάκης Λαζόπουλος εξομολογείται πώς βίωσε την απώλεια της γυναίκας με την οποία πορεύτηκε μαζί από τα φοιτητικά του χρόνια, απέκτησε την κόρη του και πώς έζησε από κοντά της μάχη της για τη ζωή.

Καλέσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2night Show», ο Λάκης Λαζόπουλος είπε ότι γράφει ένα βιβλίο για την Τασούλα γιατί θέλει να μοιραστεί όσα έζησε δίπλα της τη δύσκολη περιόδο της αρρώστιάς της.

«Γράφω ένα βιβλίο… Είναι αυτά που έζησα αυτή την περίοδο και που θεωρώ ότι ίσως θα είναι χρήσιμα για κάποιον άνθρωπο που ζει δίπλα σε έναν άνθρωπο ή που περνάει αυτό… Νιώθω ότι έτσι κάπως θα μάθουν αυτά που έμαθα κι εγώ. Όταν βρεθείς τρία χρόνια να ακούς τόσες πληροφορίες, να είσαι όλη μέρα στα τηλέφωνα με γιατρούς, όλη αυτή την ένταση σε ένα καινούργιο και δύσκολο αγώνισμα, μαθαίνεις πράγματα που καλό είναι να μην μείνουνε έτσι όπως υπάρχουν μέσα μου. Πρώτη φορά ένιωσα την ανάγκη ότι θέλω να το κάνω. Ο τίτλος θα είναι “Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου”», είπε αρχικά.

Και συνέχισε:  «Θα είναι γύρω στις 200 σελίδες, θα έχει και εικόνες μέσα όλα αυτά που βλέπεις κανείς… Όταν παίρνεις μια εικόνα ενός κακού πράγματος και προσπαθείς να την αποτυπώσεις μέσα στο μυαλό σου, τι είναι αυτό που σου δείχνουν; Και αυτή η ένταση που μεταφέρεται την ώρα που βλέπεις μια εξέταση και παρακολουθείς τους γιατρούς να παγώνουν… Αυτό το αίσθημα μπορείς να το δεις και σε μια εικόνα που αποτυπώνεται μετά κι όμως μια τόσο μικρή εικόνα ξαφνικά σου αλλάζει όλη τη ζωή. Έρχεται κάτι από μέσα να σου δείξει ότι μπορεί να σου διαλύσει το έξω σε ένα δευτερόλεπτο.

Η Τασούλα ήξερε την αλήθεια για την υγείας της από τη πρώτη στιγμή. Με την αλήθεια θα παλέψεις, με το ψέμα χάνεις».