Το βράδυ της Παρασκευής 7/2 ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αττικόν με λοίμωξη του αναπνευστικού και από τότε δεν έχει πάρει εξιτήριο ούτε έχει βγει από την εντατική. Τα πρώτα 24ωρα ήταν αρκετά κρίσιμα, όμως οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του και από την Πέμπτη και μετά υπάρχει μια αργή μεν, αλλά καλυτέρευση δε.

Όπως περιέγραψε και η κόρη του Σάντρα που είναι διαρκώς στο πλάι του στο νοσοκομείο, ο Κώστας Βουτσάς βρίσκεται σε καταστολή και δεν υπάρχει επικοινωνία, αλλά σιγά σιγά οι γιατροί κόβουν την καταστολή και αναμένεται σε λίγες ημέρες να βρίσκεται και πάλι σε επαφή με το περιβάλλον.

Αναλυτικά όσα είπε η Σάντρα Βουτσά στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα:

«Ο πατέρας μου είναι σε μια αργή, ως προς την εξέλιξη αλλά σταθερή κατάσταση. Είναι ακόμα στην εντατική αλλά σιγά σιγά αρχίζουν και κάποια πράγματα  τα αποσυνδέουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Βρίσκεται ακόμα σε καταστολή και δεν έχει επικοινωνία. Σιγά σιγά, όμως, την κόβουν την καταστολή. Εμείς τον βλέπουμε αλλά με έναν άνθρωπο σε καταστολή δεν μπορείς ουσιαστικά να επικοινωνήσεις μαζί του».