Την εποχή που βγήκε εκείνη στον κινηματογράφο, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ήδη ένα μεγάλο όνομα. Και τότε κάθε νέα κοπέλα με ικανότητες και star quality έμπαινε αναγκαστικά σε μια σύγκριση ή για πολλούς παρουσιαζόταν ως η αντίζηλος της Αλίκης. Η Άννα Φόνσου είδε το όνομα της να μπλέκεται σε σενάρια που την ήθελαν σε κόντρα μαζί της. Όμως η πραγματικότητα απείχε πολύ από μια κόντρα.

Όπως εξήγησε στο Καλύτερα Δε Γίνεται η Άννα Φόνσου, με την Αλίκη ήταν φίλες και την είχε σαν προστάτιδα, αφού ήταν πολλές οι φορές που τη βοήθησε οικονομικά.

«Δεν είχα ποτέ κόντρα με την Αλίκη. Με πάντρεψε κιόλας, ήταν κουμπάρα μου στον πρώτο μου γάμο. Λέγανε ότι μιμούμαι την Αλίκη και δεν είχαν άδικο. Ότι έβλεπα να κάνει η Αλίκη, τα έκανα κι εγώ. Με είχε βοηθήσει η Αλίκη. Η Αλίκη με βοήθησε πάρα πολύ στη ζωή μου. Μια φορά που είχα περάσει μια μεγάλη στεναχώρια, αυτή μου κανόνισε κι έκανα μια τουρνέ στην Αυστραλία και πήρα και πολλά λεφτά.

Ήταν πολύ φίλη μου και μου λείπει πάρα πολύ. Ήταν να δουλέψουμε μαζί. Της είχα πει να κάνουμε τη Μαρία Στιούαρτ και μου λέει “να κάνουμε κάτι άλλο;”. Και της είπα ας μην δουλέψουμε μαζί γιατί θα χαλάσει η φιλία μας. Γιατί με τους ρόλους εγώ ήμουν λίγο περίεργη. Καλύτερα που δεν δουλέψαμε μαζί».