Ένα 24ωρο μετά τον χαμό που ακολούθησε τον τελικό του GNTM 2 με την ψηφοφορία, το Star εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγούσε επακριβώς τι συνέβη και επιφυλάχθηκε κάθε νόμιμου δικαιώματος απέναντι στην εταιρεία που ανέλαβε να συγκεντρώσει τις ψήφους του κοινού. Με αυτό το θέμα ασχολήθηκαν οι πάντες εκτενώς, γι΄αυτό ας δούμε τώρα και κάποια στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο τόσος μεγάλος χαμός είναι αποτέλεσμα της τεράστιας επιτυχίας που είχε το εν λόγω ριάλιτι.

Πρώτα και κύρια τα νούμερα τηλεθέασης τα λένε όλα. Το ενδεικτικό δεν είναι τόσο το 33,2% στο γενικό σύνολο ή το 43,2% στο δυναμικό κοινό. Άλλωστε, ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έβλεπε τον τελικό μέσω laptop ή κινητού από το webtv του καναλιού. Το πιο ενδεικτικό είναι αυτό το εντυπωσιακό 64,1% στο 18-54 που είχε το σόου τη στιγμή της ανακοίνωσης των δύο νικητριών, αλλά και το ότι περίπου 3.5 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν έστω και για ένα λεπτό τον τελικό. Παράλληλα, το Star σημείωσε συνολικό ποσοστό ημέρας την Πέμπτη 19/12 στο δυναμικό κοινό 27,4%, που είναι το μεγαλύτερο της σεζόν για όλα τα κανάλια.

GNTM 2: Η Megaphone TV παίρνει θέση για το χθεσινό φιάσκο και το Star επιφυλάσσεται για τα δικαιώματα του

Και φυσικά οι τηλεοπτικοί αριθμοί του τελικού του GNTM 2 δεν είναι οι μόνοι που χρήζουν ανάλυσης γι΄αυτό το τηλεοπτικό φαινόμενο. Είναι και οι διαδικτυακοί αριθμοί που πιστοποίησαν την κυριαρχία του τελικού.

  • Το live stream από τις σελίδες του GNTM στα social media είχε 423.000 προβολές.
  • Οι αναρτήσεις του τελικού του GNTM 2 εμφανίστηκαν  4.892.254 φορές στα social media, με τους χρήστες να κάνουν  455.309 engagements.
  • Στην πλατφόρμα my.star.gr μπήκαν 400.000+ ταυτόχρονοι χρήστες.
  • Το hashtag #GNTMgr, κατά τη διάρκεια του τελικού, κατέκτησε τη 2η θέση ως παγκόσμιο trend.