Επεισόδιο πρωτόπλαστων ήταν αυτό της Δευτέρας στο GNTM 2, αφού τόσο στη δοκιμασία επιβράβευσης, όσο και σε αυτή της αποχώρησης, η αποστολή είχε σχέση με τον Αδάμ και την Εύα.

Στην δοκιμασία επιβράβευσης οι κοπέλες του GNTM 2 θα έπρεπε να βάλουν το κεφάλι τους σε μια γυάλινη θήκη γεμάτη νερό και να τραβήξουν ένα μήλο με το στόμα και να το δαγκώσουν.

Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι πως αυτές που πήραν τα εύσημα από τη Ζενεβιέβ ήταν η Κέισι και η Κάτια, με αποτέλεσμα να κληθούν να πάνε σε cocktail night out μαζί, ενώ οι σχέσεις τους είναι ανύπαρκτες μες στο σπίτι.

Με βάση την προηγούμενη δοκιμασία, η Μαρία ήταν αυτή που κέρδισε το αβαντάζ, επομένως θα είχε την ευκαιρία να πάρει περισσότερο χρόνο με το μοντέλο που θα έκανε τον Αδάμ και να βρουν την απαραίτητη χημεία, ώστε να βγει στο φακό. Η Μαρία αποφάσισε να δώσε ντεσαβαντάζ στην Άννα, άρα να μην περάσει καθόλου χρόνο με το μοντέλο και να κληθεί να βγάλει τη χημεία άμεσα την ώρα του κλικ του φωτογραφικού φακού.

Μετά την δοκιμασία, οι παίκτριες βρέθηκαν στην γνώριμη θέση απέναντι από τους κριτές και άκουσαν τα σχόλια τους. Η Άννα Χατζή είδε να την τοποθετούν οι κριτές ψηλότερα απ΄όλες στη βαθμολογία και να της δίνουν τη φωτογραφία της ως την καλύτερη της εβδομάδας, αν και είχε ντεσαβαντάζ.

Η χαρά της Άννας πάντως δεν θα κρατούσε για πολύ. Όχι, η Χαρά Παππά. Εκείνη κατάφερε να κρατηθεί πολύ, παρά το ότι ήταν υποψήφια για αποχώρηση.

Χαρά, Μαρία και Ασημίνα βρέθηκαν να έχουν την χαμηλότερη βαθμολογία φωτογραφίας και στάθηκαν απέναντι από τη Βίκυ Καγιά που θέλοντας να δώσει λίγο πιο δραματικό τόνο τους είπε ότι «δυστυχώς, τα περιθώρια στενεύουν, δεν υπάρχουν πια επιστροφές».

Παράλληλα, η Βίκυ Καγιά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις τρεις κοπέλες και τις ρώτησε αν πιστεύουν πως μπορούν να συνεχίσουν, μιας και τελευταία έχουν πεσμένη απόδοση. Ειδικά η Ασημίνα που είναι υποψήφια προς αποχώρηση για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό.

Αυτή η φορά όμως ήταν και η φαρμακερή για την Ασημίνα, αφού έμεινε τελευταία στη θέση της και η Καγιά της ανακοίνωσε την αποχώρηση. Αναμενόμενα έβαλε τα κλάματα, αφού πίστευε πως είχε καλύτερη φωτογραφία από τις άλλες δύο. Τα κλάματα έβαλαν σαφώς και οι άλλες δύο από τις FF, με την Κάτια Ταραμπάνκο να είναι πιο εκδηλωτική. Άλλωστε, ήταν οι δύο πιο ενωμένες κοπέλες.