Κάτι που έχει γίνει, δυστυχώς, δε μπορείς να πας πίσω το χρόνο και να το ξεκάνεις. Ο Γιώργος Λιάγκας και η ομάδα του υπέπεσαν στο σοβαρότατο ατόπημα με τον σχολιασμό μιας σεξουαλικής παρενόχλησης κι από τότε είδαν να στήνονται ικριώματα, τηλεοπτικά και μη, για να κρεμάσουν τον χαρακτήρα τους.

Όπως συμβαίνει σε γεγονότα με τέτοια έκθεση, δεν είναι δύσκολο να ξεφύγει η κατάσταση και το κοινό να μπει σε λογική ρωμαϊκής αρένας. Κοινώς, ρίξτε τους στα λιοντάρια.

Ο Γιώργος Λιάγκας μίλησε στο After Dark του Γεωργαντά για τις ημέρες μετά το περιστατικό και περιέγραψε πως αυτό το λάθος τον έχει σημαδέψει για μια ολόκληρη ζωή. Κι αυτό το είπε τονίζοντας σε κάθε αποστροφή του λόγου του πως όσα έχουν συμβεί στον ίδιο, τού άξιζαν.

«Δεν καταλάβαμε ποτέ ποιο είναι το μέτρο. Δεν κατάλαβε κανένας μας ότι το γεγονός αυτό έχει μια πολύ σοβαρή διάσταση. Κανένας μας! Κι αν οικτίρω τον εαυτό μου κάθε βράδυ, κι αν έχω χάσει τον ύπνο μου και αν έχω χάσει 6-7 κιλά και είμαι βαθιά στεναχωρημένος είναι επειδή δεν καταλάβαμε πως αυτό το γεγονός έχει και μια πολύ πολύ σοβαρή διάσταση. Βγάλαμε από το μυαλό μας ότι είναι και μια κοπέλα στο πλάνο, δεν το σκεφτήκαμε καν.

Θεωρήσαμε πως είναι ένας τύπος, που μπαίνει σε έναν πανεπιστημιακό χώρο και πού έχει φτάσει η κοινωνίας μας όταν κάνει μια τέτοια πράξη. Αγνοήσαμε την κοπέλα, αλήθεια στο λέω.

Σε αυτό το πλαίσιο, χωρίς κανένας μας να πει ότι υπάρχει και μια σοβαρή διάσταση, πας εκεί και το αντιμετωπίζεις μια φαιδρή διάσταση. Ο ένας έκοβε ο άλλος έραβε, έλεγαν γύρω γύρω διάφορα και βγήκε ότι διακωμωδήσαμε την κοπέλα. Που ποτέ δεν διακωμωδήσαμε την κοπέλα!

Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή, καταγγείλαμε την πράξη και μετά αντιληφθήκαμε ότι κάναμε πλάκα με ένα γεγονός τόσο σοβαρό. Τα κορίτσια το ίδιο βράδυ στα social media, την επόμενη μέρα ζητήσαμε συγγνώμη, τη μεθεπόμενη ζητήσαμε συγγνώμη, έχω ζητήσει συγγνώμη πάνω από 5-6 φορές απόλυτα ειλικρινές συγγνώμη.

Όταν μετά κατάλαβα πως εγώ είμαι ένας πατέρας με παιδιά και μου συνέβη αυτό το πράγμα τρελάθηκα διπλά και τριπλά. Και κατάλαβα ότι όλος αυτός ο κόσμος έχει δίκιο. Ακόμα και αυτός ο κόσμος που υπερέβαλε και ευχόταν να πάθω καρκίνο εγώ, τα παιδιά μου, να πεθάνουμε, να καταστραφούμε, να αυτοκτονήσουμε.

Μετά αρχίζει η παράκρουση και δεν έχει σταματημό. Μετά ήρθαν οι αναρχικοί κάτω από το σπίτι μου, είχα φύγει πριν λίγο με τον μεγάλο μου γιο – θα μπορούσαμε να είχαμε συναντηθεί. Άγρια πράγματα που ως ένα βαθμό το δικαιολογώ. Κάναμε λάθος και το πληρώνουμε. Έχω να κοιμηθώ καλά από τις 7 Νοεμβρίου. Κοιμάμαι 2-3 ώρες και ξυπνάω. Είναι άγριο και δεν ξέρω αν θα το ξεπεράσω ποτέ. Είναι το λάθος που σου συμβαίνει και μαθαίνεις να ζεις με αυτό.

Όλα αυτά τα χρόνια ξέρεις ποια είναι η θέση μου προς τις γυναίκες, ξέρεις ότι όλες μου οι εκπομπές απευθύνονται σε γυναικείο κοινό. Θαυμάζω τη Φαίη μόνο και μόνο που μου έδωσε τα δύο μου παιδιά. Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να κάνω πλάκα με μια γυναίκα. Κι αυτό με τυρρανάει περισσότερο.

Κι ελπίζω ο κόσμος να μου δώσει το δικαίωμα να συγχωρεθώ και να ξαναχτίσουμε από το μηδέν τη σχέση μας. Ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν σαν να πέφτει μαύρο στο μυαλό όλων μας. Ήταν μια ομαδική παράκρουση. Δεν ξεπερνιέται. Αυτό το λάθος μας κάνει να νιώθουμε άσχημα. Και δεν θα έπρεπε να έχει γίνει. Ακόμα κι αυτοί που μου λένε «εντάξει, δεν έγινε και τίποτα» τους λέω ότι σαφώς και έγινε».