Μπορεί το Ιράν να είναι μια από τις πιο μεσαιωνικές χώρες του κόσμου, όμως σε κινηματογραφικό επίπεδο είναι από τις πιο αναγνωρισμένες χώρες, κυρίως λόγω του Ασγκάρ Φαράντι, του Αμπάς Κιαροστάμι και του Τζαφάρ Παναχί. Τον τελευταίο καιρό το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο εξαιτίας της κλιμάκωσης των διπλωματικών εντάσεων με τις ΗΠΑ και με το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης να είναι έντονο. Σε ένα τέτοιο κλίμα, ο Γιάννης Σπαλιάρας θα ταξιδέψει στη χώρα της Μέσης Ανατολής για να συμμετέχει σε γυρίσματα.

Εδώ και μέρες ο ηθοποιός έκανε αναρτήσεις για το Ιράν, ενώ υπήρχαν και άρθρα που εξηγούσαν τι θα πάει να κάνει. Τώρα μιλάει ο ίδιος στην κάμερα του Ευτυχείτε και περιγράφει ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Ο Γιάννης Σπαλιάρας εξήγησε ότι πρόκειται για μια τηλεοπτική παραγωγή εποχής που θα διαδραματίζεται κάπου στον 5ο αιώνα μ. Χ., στο Βυζάντιο. Τα γυρίσματα γίνονται τώρα και για τον ίδιο θα διαρκέσουν 2 μήνες, αλλά η σειρά θα προβληθεί σε τρία χρόνια.

«Φεύγω, αύριο βράδυ, για το Ιράν και θα μείνω δύο μήνες. Δεν ξέρω αν θα έχω κάποιο κενό και επιστρέψω ενδιάμεσα αλλά το πρόγραμμα είναι για δυο μήνες. Πρόκειται για ένα σίριαλ που θα γυρίζεται τρία χρόνια και θα περιμένω δηλαδή τρία χρόνια για να δημοσιεύσω φωτογραφίες. Απαγορεύουν τα κινητά.

Θέλω να σας χαρίσω πολλές όμορφες εικόνες από εκεί αλλά θα βλέπετε μόνο τοπία. Το σίριαλ θα προβληθεί μετά από τρία χρόνια μα πήρα ήδη τα χρήματα. Είμαι ένας Βυζαντινός ιππότης, αξιωματικός και μάχομαι κατά των Περσών. Θα μιλάω τη γλώσσα που μιλούσαν τον 5ο αιώνα στο Βυζάντιο και μελετάω καθαρεύουσα και Περσικά για να συνεννοούμαι εκεί».