Ο George R.R. Martin είναι ο συγγραφέας των επιτυχημένων βιβλίων της σειράς «A Song of Ice and Fire», του γνωστού και μη εξαιρετέου Game of Thrones.

Ο ίδιος δεν άφησε τους σεναριογράφους να διαμορφώσουν το τέλος της σειράς και δεν έχει ικανοποιήσει τη δίψα των αναγνωστών του για το τέλος. Τα υπολειπόμενα δύο βιβλία πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο ο George R.R. Martin φρόντισε να πάρει θέση και να αποχαιρετίσει τη σειρά που του άλλαξε τη ζωή του και τον έκανε celebrity.

Αναλυτικά το κείμενό του:

«Η χτεσινή βραδιά ήταν ένα τέλος, αλλά και μία αρχή. Κανείς δεν θα παραιτηθεί τώρα κοντά. Ο David και ο Dan θα προχωρήσουν στα STAR WARS και σε άλλα πρότζεκτ πέρα απ’ αυτά. Το Amazon πήρε τον Bryan Cogman και τον έστρωσε στη δουλειά της ανάπτυξης δικών του σειρών, καθώς και ως χέρι βοηθείας στο μεγάλο τους πρότζεκτ του Tolkien. Το φανταστικό μας καστ έχει σκορπιστεί στους τέσσερις ανέμους, αλλά θα τους βλέπετε πολύ τα χρόνια που έρχονται, σε σειρές και ταινίες. Οι σκηνοθέτες μας είναι επίσης απασχολημένοι. Υποπτεύομαι επίσης ότι δεν έχει δει το Westeros για τελευταία φορά στις οθόνες σας, αλλά υποθέτω πως αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθούν οι διάδοχες σειρές.

Και εγώ; Εγώ είμαι ακόμα εδώ και είμαι ακόμα απασχολημένος. Ως παραγωγός έχω 5 σειρές σε αντάπτυξη στο HBO (κάποιες απ’ αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο του Westeros), δύο στο Hulu, μία στο History Channel. Εμπλέκομαι και στη δημιουργία κάποιων ταινιών, κάποιες βασισμένες σε δικές μου ιστορίες και βιβλία, κάποιες σε δημιουργίες άλλων. Υπάρχουν μικρού μήκους ταινίες που εύχομαι να φτιάξω, μεταφορές κλασικών ιστοριών ενός εκ των ευφυέστερων, ιδιόρρυθμων και πρωτότυπων γραφιάδων που έχει βγάλει ποτέ το είδος μας. Έχω υπάρξει και σύμβουλος για ένα video game στην Ιαπωνία. Και υπάρχει και το Meow Wolf…
Και γράφω. Ο Χειμώνας έρχεται, σας το είπα πολύ καιρό τώρα… και ισχύει. Το WINDS OF WINTER έχει αργήσει πολύ, το ξέρω, το ξέρω, αλλά θα τελειώσει. Δεν θα πω πότε, έχω δοκιμάσει να το κάνω στο παρελθόν, για να σας αδειάσω τελικά και να με γρουσουζέψω. Αλλά θα το τελειώσω και μετά θα έρθει το A DREAM OF SPRING.

Πώς θα τελειώσει; Ακούω τον κόσμο να ρωτά. Το ίδιο τέλος με του βιβλίου; Διαφορετικά;

Λοιπόν… ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι.

Δουλεύω με ένα πολύ διαφορετικό μέσο από αυτό του David [Benioff] και του Dan [Weiss], μην ξεχνάτε. Είχαν έξι ώρες γι’ αυτή την τελευταία σεζόν. Περιμένω αυτά τα δύο βιβλία μου να γεμίσουν 3.000 σελίδες μαζί πριν τελειώσω… και αν χρειαστούν περισσότερες σελίδες ή σκηνές θα τις προσθέσω. Και φυσικά θα προκύψει και η αλυσιδωτή αντίδραση. Όσοι ακολουθείτε το Not a Blog θα ξέρετε ότι έχω μιλήσει γι’ αυτό από την 1η σεζόν. Υπάρχουν χαρακτήρες που δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στην οθόνη και άλλοι που πέθαναν στη σειρά που ζουν ακόμη στα βιβλία… οπότε αν μη τι άλλο, οι αναγνώστες θα μάθουν τι συνέβη στη Jeyne Poole, τη Lady Stoneheart, την Penny και το γουρούνι της, τον Skahaz Shavepate, την Arianne Martell, τον Darkstar, τον Victarion Greyjoy, τον Ser Garlan the Great, τον Aegon VI, και μυριάδες άλλους χαρακτήρες, μεγάλους και μικρούς εξίσου, που οι τηλεθεατές δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν. Και ναι, θα υπάρξουν ρινόκεροι… κάποιου τύπου…

Τα βιβλία ή η σειρά, ποιο θα είναι το ‘πραγματικό’ τέλος; Είναι μια χαζή ερώτηση. Πόσα παιδιά έκανε η Σκάρλετ Ο’ Χάρα;

Να προτείνω το εξής; Εγώ θα το γράψω. Εσείς θα το διαβάσετε. Μετά ο καθένας θα μπορέσει να διαμορφώσει την άποψή του και να τσακωθεί γι’ αυτήν στο Ίντερνετ».