Η Cersei Lannister υπήρξε ένας από τους πιο αιματοβαμμένους και ταυτόχρονα πιο τραγικούς χαρακτήρες του Game of Thrones. Μία πραγματική βασίλισσα του σκότους, της ίντριγκας και του κυνισμού, που, ωστόσο βασανίστηκε, χλευάστηκε, υπέφερε και, όταν της δόθηκε η ευκαιρία, πήρε την εκδίκησή της.

Μια εκδίκηση γεμάτη πάθος, εντυπωσιακά πλάνα και φωτιά παντού. Τι τέλος, λοιπόν, θα περίμενε μια τέτοια βασίλισσα; Κάτι εντυπωσιακό, ένα γκραν φινάλε αντάξιο του χαρακτήρα που με μαεστρία και ταλέντο έχτισε η ηθοποιός που την υποδύθηκε, η Lena Headey.

Η πανέμορφη ακτιβίστρια και ηθοποιός, μέχρι τώρα δεν είχε εκφράσει ποτέ ανοιχτά τη γνώμη της για το άδοξο τέλος που τις επιφύλαξαν οι σεναριογράφοι της σειράς Weis και Benniof.

Ωστόσο, σε συνέντευξή της στον Guardian αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά της και να δηλώσει ότι, όχι, δεν ήταν αυτό το τέλος που περίμενε για την Cersei της, δηλαδή, να πεθαίνει μαζί με τον δίδυμο αδελφό, εραστή και πατέρα των παιδιών της κάτω από έναν χαμό τούβλων, τα συντρίμμια του βασιλείου της, που τελικά κατέκαψε η Νταϊνέρις με τους δράκους της…

«Θα τους έλεγα (σ.σ.: στους σεναριογράφους), ότι αξιώνω και αξίζω έναν καλύτερο θάνατο. Προφανώς και ως ηθοποιοί οραματιζόμαστε το τέλος του χαρακτήρα μας, το πώς πεθαίνει. Έτσι, έμεινα κάπως μετέωρη, σαν κάτι να ξεφούσκωσε ξαφνικά», εξηγεί η Headey και συνεχίζει: «Αλλά νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να τους ικανοποιεί όλους τους τέλους. Μεταξύ μας, μετά από τέτοια κλιμάκωση, πρέπει να περιμένεις και τέτοιες κατρακύλες»…

Ας σημειωθεί, ότι ο 8ος και τελευταίος κύκλος του Game of Thrones άφησε εκατομμύρια τηλεθεατών με μία πικρή γεύση, ενώ ειδικά τα δύο τελευταία επεισόδια έγιναν αντικείμενο σκληρής κριτικής για τον τρόπο που οι σεναριογράφοι επέλεξαν να τα υλοποιήσουν, καταστρέφοντας το «χτίσιμο» χαρακτήρων και καταστάσεων όλα τα προηγούμενα έτη.

Με πληροφορίες από τον Guardian