Σε αναζήτηση καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision βρίσκεται η ΕΡΤ, ενώ έχει γίνει ήδη γνωστό ότι η ανάθεση θα γίνει απευθείας.

Εurovision: Με απευθείας ανάθεση ο εκπρόσωπος της Ελλάδας

Ποια είναι, όμως, τα ονόματα που ακούγεται ότι εξετάζει η ΕΡΤ; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου για τη «Φωλιά των Κου Κου», ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας επικοινώνησε με την ομάδα της Μαρίνας Σάττι, ωστόσο λόγω της προετοιμασίας του νέου της δίσκου στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της Eurovision.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζονται 7 υποψηφιότητες», είπε ο δημοσιογράφος και αναφέρθηκε στο όνομα της 17χρονης Στεφανίας Λυμπεράκη, που είχε εκπροσωπήσει την Ολλανδία στη Eurovision Junior, μιας και ζει εκεί.

Το άλλο όνομα που συζητιέται είναι αυτό του Ίαν Στρατή, που έχει δηλώσει ενδιαφέρον για τη Eurovision, ωστόσο όπως τόνισε ο δημοσιογράφος «δεν έχει επιλεγεί ακόμα τραγούδι, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ποιος είναι πιο κοντά στο να επιλεχθεί». Δηλαδή, εξήγησε, η ΕΡΤ περιμένει την ολοκληρωμένη πρόταση, μαζί με το τραγούδι, από τους καλλιτέχνες για να αποφασίσει.