Πανικό προκάλεσε η κίνηση των Ισλανδών να εμφανίσουν τη σημαία της Παλαιστίνης κατά τη διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, οι Ισλανδοί εκπρόσωποι δεν ήταν οι μόνοι που επιχείρησαν κάτι τόσο τολμηρό.

Πρώτη η Madonna εμφάνισε τη σημαία της Παλαιστίνης και μάλιστα πάνω στη σκηνή της Eurovision.

To show που έδωσε ήταν σίγουρα εντυπωσιακό. Η Madonna τραγούδησε αρχικά το «Like a Prayer» συνοδευόμενη από μια χορωδία και στη συνέχεια ερμήνευσε το καινούριο της τραγούδι «Future».

Και μπορεί η απόφασή της να εμφανιστεί σε μια χώρα που ρημάζεται από το Παλαιστινιακό ζήτημα να σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς θαυμαστές της, εκείνη ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει το δικό της μήνυμα.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, στις πλάτες των δύο χορευτών που ήταν αγκαλιασμένοι, υπήρχαν δύο σημαίες: του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Στα διεθνή μέσα αναφέρεται πως οι διοργανωτές εξοργίστηκαν, καθώς στις πρόβες αυτές οι δύο σημαίες δεν υπήρχαν και κανείς δεν γνωρίζει πως η τραγουδίστρια κατάφερε να περάσει τις σημαίες πάνω στη σκηνή.

«Οι δύο σημαίες – του Ισραήλ και της Παλαιστίνης – δεν συμπεριλαμβάνονταν στo act και δεν υπήρχαν στις πρόβες. Η Εurovision δεν είναι εκδήλωση πολιτικού περιεχόμενου και η Μαντόνα το γνώριζε αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της EBU στον Independent.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το βίντεο με την εμφάνισή της δεν έχει ανέβει στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες εμφανίσεις του διαγωνισμού, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.