Ήταν από εκείνες τις τραγουδίστριες που τις σημάδεψε η εποχή τους και το μουσικό ύφος που ήταν κυρίαρχο, ώστε ήταν πολύ δύσκολο να μπορέσουν να κάνουν τη μετάβαση στο γύρισμα της εποχής στις αρχές του 2000. Η Ελίνα Κωνσταντοπούλου κατάλαβε κι η ίδια ότι δεν είχε τη διάθεση να δώσει κάτι άλλο στο τραγούδι και αποφάσισε να το αφήσει σε μια εποχή που έκανε ακόμα επιτυχία.

Μιλώντας στο Πρωινό, σύστησε στο κοινό τη ζωή της σήμερα. Μια ζωή που κινείται γύρω από το ζαχαροπλαστείο που έχει και το δουλεύει η ίδια. Παράλληλα, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε πως ασχολείται και με το να φτιάχνει κοσμήματα.

«Κάποια πράγματα έχουν όρια, εμένα το όριο μου στο τραγούδι τελείωσε. Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να αφήσω το τραγούδι, αλλά όταν σε γεμίζουν άλλα πράγματα παίρνεις εύκολα αυτή την απόφαση. Έγιναν πολλά πράγματα στη δουλειά που δεν μου ταίριαζαν. Από το 2011-2012 έχω αφήσει το τραγούδι και βρίσκομαι καθημερινά στο ζαχαροπλαστείο μου, έχει γλυκά Θεσσαλονίκης.

Εξυπηρετώ κανονικά τον κόσμο, κόβω μπουγάτσα, δίνω γλυκό. Τα τελευταία χρόνια κάνω και κοσμήματα χειροποίητα. Ασχολούμαι με τις πολύτιμες και μη πολύτιμες πέτρες, εισάγω κιόλας πράγματα και φτιάχνω και μόνη μου. Δεν σκέφτηκα ποτέ να επιστρέψω στο τραγούδι».