Τα γραπτά μένουν, λέει το ρητό, αλλά και τα γραπτά μπορούν να παραπλανήσουν. Γιατί ένα κείμενο αποτυπωμένο που μεταφέρει λόγια κάποιου από άλλο τόπο κι άλλο χρόνο, δεν μπορεί να περιλάβει τις εκφράσεις και το ύφος. Όταν δε τα λόγια είναι σε μια συνέντευξη, τότε υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος: το φιλτράρισμα του δημοσιογράφου. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης παραλίγο να βρεθεί σε παρεξήγηση με την Ελένη Μενεγάκη λόγω αυτού.

Ο ηθοποιός είχε δώσει μια συνέντευξη και είχε αναφέρει ελαφριά την εκπομπή της Ελένης. Ελαφριά όχι όμως με τρόπο υποβιβαστικό. Ελαφριά με την έννοια ότι προσπαθεί να χαλαρώσει και να διασκεδάσει τον θεατή.

Αυτή η διευκρίνιση βέβαια δε μπόρεσε να περάσει στο έντυπο και αν διαβαζόταν ξερά η φράση του, ίσως και να θιγόταν η Ελένη. Γι΄αυτό ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έσπευσε να εξηγήσει και να ζητήσει ίσως μια έμμεση συγγνώμη κατά την παρουσία του στην εκπομπή της Μενεγάκη.

«Έμεινα εδώ για τον εξής λόγο. Κάποια στιγμή είχε γραφτεί κάτι σε συνέντευξή μου, τύπου: ακόμα και στην Ελένη Μενεγάκη προσπαθώ να κάνω σοβαρή κουβέντα. Αισθάνθηκα, λοιπόν, την ανάγκη να κάνω μια διευκρίνιση για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ.

Αυτό που εννοώ και ισχύει, γι’ αυτό είμαι εδώ κάθε χρόνο σε σένα με μεγάλη χαρά, είναι ότι σε ένα πλαίσιο ελαφρύ και ψυχαγωγικό, ευχάριστο, σε μια ωραία μεσημεριανή “ελαφριά” εκπομπή, ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε με κάνει να αισθάνομαι ότι μπορώ να πω σοβαρά και ενδιαφέροντα πράγματα που ο συνομιλητής μου, εσύ, θέλει πολύ να τα ακούσει και να πει και ο ίδιος, με έναν πολύ ελαφρύ τρόπο.

Είναι χαρά μου να έρχομαι εδώ πέρα και να συζητάμε ωραία, ενδιαφέροντα, σοβαρά πράγματα με ελαφρύ τρόπο. Αυτό όφειλα να το εξηγήσω και είναι πάντα πολύ μεγάλη μου χαρά να μιλάμε, γιατί πάντα αισθάνομαι εδώ όταν έρχομαι ότι συζητάμε πράγματα τα οποία έχουν περιεχόμενο και βάθος, αλλά δεν είναι με βαρύγδουπο τρόπο, δεν είναι με σοβαροφανή τρόπο και με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία. Και σου στέλνω φιλιά από μακριά».