Αυτό που ήταν εξ αρχής σαφές κλήθηκε να επαναλάβει για ακόμα μια φορά η Έλενα Ακρίτα. Ένα χρόνο μετά την κριτική της προς τον Μάρκο Σεφερλή για την ποιότητα των θεατρικών του έργων κι ενώ έχει μεσολαβήσει μια αγωγή του προς το πρόσωπό της με αξίωση ενός ποσού 100.000 ευρώ, η δημοσιογράφος μίλησε στα Μεσάνυχτα και την Ελεονώρα Μελέτη για την υπόθεση.

Δεν μάθαμε ουσιαστικά κάτι καινούργιο ως προς τη δίκη, ούτε υπήρξε κάποια μετατόπιση της άποψης της κυρίας Ακρίτα.

Όπως κάνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί εδώ και ένα χρόνο, εξήγησε πως δεν υπήρξε καμία προσβολή ή κακόπιστη κριτική προς το πρόσωπο του κυρίου Σεφερλή. Υπήρξε η έκφραση της άποψης της για το έργο του και μόνο. Ούτε φυσικά ασχολήθηκε με το παιδί του και την οικογένεια του, τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

«Έκανα κριτική στη δουλειά του. Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, τώρα έμαθα ότι έχει και γυναίκα και παιδί και απ’ όλα τα καλά του θεού, αλλά εγώ κρίνω τη δουλειά του. Η δουλειά του είναι trash. Η δουλειά του, το έργο που παράγει είναι trash. Δεν σημαίνει ότι είναι ο ίδιος trash, είναι το έργο. Αυτό δεν το παίρνω πίσω επειδή μου ζητάει 100 χιλιάρικα. Εγώ τα λογάκια μου τα είπα και δεν τα παίρνω πίσω. Αν είναι να πληρώσω γι’ αυτό ή όχι, θα το ξέρουμε την άνοιξη.

Όταν υπάρχει μια γυναίκα που φοράει μπικίνι κι έχει περισσότερα κιλά, δεν θα την κάνω νούμερο στο Δελφινάριο, θα την προστατέψω γιατί έχει δικαίωμα και στην παραλία να είναι και μπικίνι να φοράει και τον ποπό της να μας δείχνει και ότι γουστάρει. Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει εκείνος από την παραλία και να πάει στη μπανιέρα του να κάνει μπάνιο. Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έχουν υποφέρει τόσο πολύ από μία κάκιστα εννοούμενη σάτιρα.

Μου λες ότι το δικό μου κείμενο ήταν επιθετικό… Πόσο πιο επιθετικό από το να ανεβαίνεις και να κάνεις μια καρικατούρα ενός γκέι ανθρώπου, ενός παχύσαρκου ανθρώπου, ενός πιο κοντού; Πώς; Η γνώμη μου θα είναι αυτή που είναι, δεν μπορώ να την αλλάξω. Στο κείμενό μου δεν υπάρχει καμία προσβολή στο πρόσωπο, το έργο του είναι αυτό που κρίνω»