Ήταν από τα πλέον χοντροειδή αστεία με εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που έγιναν μέσα στην εβδομάδα και έγιναν μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα «Μεσημέρι».

Η διακωμώδηση του περιστατικού φοιτήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ έχει εξοργίσει το τηλεοπτικό κοινό, που παρά τη συγνώμη του παρουσιαστή και των συνεργατών του, εξακολουθεί να ζητά την παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής για το περιεχόμενο της εκπομπής τους.

Μαίρη Συνατσάκη: Το αιχμηρό σχόλιο για τη «συγγνώμη» της εκπομπής Λιάγκα για τη φοιτήτρια που έπεσε θύμα ασέλγειας

Σήμερα μάλιστα ήρθε στη δημοσιότητα η προσφυγή στην ανεξάρτητη αρχή του Σωματείου υπέρ των Δικαιωμάτων της Γυναίκας. Και ιδού αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία του.

«Αθήνα, 8-11-2019
Η οργάνωσή μας έχει μεταξύ των στόχων της την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε επίσκεψη που κάναμε στο ΕΣΡ πριν μερικούς μήνες, κατά την οποία δύο μέλη μας συζήτησαν μαζί σας τις ανησυχίες μας για τον τρόπο που χειρίζονται τις ζωές και τα δικαιώματα των γυναικών κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές.

Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι η εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ παρουσίασε στις 7/11/2019 με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα.

Γιώργος Λιάγκας: Μετά την κατακραυγή, ζήτησε συγνώμη – Το σχόλιο για τη φοιτήτρια που έπεσε θύμα ασέλγειας και ξεσήκωσε τους τηλεθεατές

Η οργάνωσή μας θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης).

Σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών.
Η Πρόεδρος του Μωβ
Βέρα Σιατερλή».