Ο Χάρης Βαρθακούρης βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο σόου του Λούη στην κυπριακή τηλεόραση κι εκεί είχε να αποκαλύψει κάτι από τη σχέση του με τον πατέρα του Γιάννη Πάριο.

Πριν από 23-24 χρόνια, μόλις είχαν κάνει έναν δίσκο μαζί κι ετοιμάζονταν για δεύτερο, ο Χάρης  Βαρθακούρης θα έμπαινε φαντάρος και ο πατέρας του θα συνεργαζόταν με τον Φοίβο. Τότε, ο Χάρης δεν ήταν πεπεισμένος ότι ο Φοίβος ήταν αντάξιος του μεγέθους του πατέρα του. Όμως όταν άκουσε το αποτέλεσμα της συνεργασίας, έμεινε με ανοιχτό στόμα.

«Με τον πατέρα μου κάναμε δίσκο το ’95. Αμέσως μετά, το 96′, ξεκινήσαμε και δεύτερο δίσκο, αλλά χρειάστηκε να πάω φαντάρος κι εγκατέλειψα το πρότζεκτ στη μέση. Έγραψα 5-6 τραγούδια και τα υπόλοιπα τα έγραψαν άλλοι.

Όταν ήμουν λοιπόν φαντάρος μου λέει ο πατέρας μου πως θα έκανε δίσκο με τον Φοίβο, δεν σας κρύβω ότι τότε ξίνισα λίγο τα μούτρα μου και του λέω “πατέρα δεν έχεις ανάγκη τον Φοίβο, ο Φοίβος θα κάνει επιτυχία στον Δημήτρη Κόκοτα και σε άλλους μικρούς τραγουδιστές που έχουν ανάγκη την επιτυχία, εσύ είσαι ο Πάριος, δεν θέλεις τον σουξεδιάρη, εσύ θέλεις τον Θεοδωράκη, όχι τον Φοίβο». Δεν το λέω με κακό τρόπο. Εκτιμούσα κι εκτιμώ τον Φοίβο.

Κάνω λοιπόν τη θητεία μου κι ένα διάστημα μετά πάω στη Minos. Μου βάζουν τότε μια ψηφιακή κασέτα από τον δίσκο του πατέρα μου να ακούσω ένα τραγούδι. Ήταν το τραγούδι «Άπονη καρδιά» που είχε γράψει ο Φοίβος για τον πατέρα μου. Μόλις άκουσα και το ρεφρέν έπαθα πλάκα με το κομμάτι και ακόμα το θεωρώ ένα απ΄τα καλύτερα τραγούδια που έχει πει ο πατέρας μου. Απ΄εκείνη την στιγμή, ότι ενδοιασμό μπορεί να είχα στο μυαλό μου για τον Φοίβο, του τύπου ότι δεν είναι του επιπέδου ενός Πάριου, διαλύθηκαν επιτόπου και ο δίσκος ήταν εκπληκτικός».