Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο Αντίνοος Αλμπάνης είχε αναφερθεί μέσω Instagram για πρώτη φορά στον καρκίνο που πέρασε. Το είχε κάνει με μια φωτογραφία throwback για την τελευταία του χημειοθεραπεία. Από τότε κύλησε νερό στ΄αυλάκι και όποτε τον ρωτούν, περιγράφει όλα του τα συναισθήματα τότε και τώρα.

Κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Μουτσινά, το Καλό Μεσημεράκι, εξήγησε τον τρόπο που τον βοήθησε η δουλειά να αντεπεξέλθει ψυχολογικά στο πρόβλημα και στο πώς έχει αλλάξει η οπτική του σε πολλά πράγματα.

«Δεν θέλω να μπερδεύω καθόλου το κομμάτι της δουλειάς με το κομμάτι της ζωής μου. Αν αρχίσω να πιστεύω πως κάπως κούμπωσαν αυτά, θα αρχίσω να τρελαίνομαι. Η αλήθεια είναι ότι μέσα από τη δική μου περιπέτεια, θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να μπω σε μια διαδικασία απομόνωσης και εγκλεισμού.

Να πω ότι κλείνω τα παράθυρα, τις πόρτες και μένω στο σπίτι να το ζω μόνος μου όλο αυτό το πράγμα. Με βοήθησε πάρα πολύ το κείμενο σε αυτό το κομμάτι να αντιμετωπίσω αλλιώς την κατάσταση και να πω ότι δεν θα μείνω στο σπίτι και θα κάνω το ακριβώς αντίθετο. Θα βγω έξω, θα δουλέψω, θα κάνω ότι έκανα».