Εδώ και αρκετό καιρό είχε γίνει γνωστό πως στον ΣΚΑΪ ήθελαν τον Ανδρέα Μικρούτσικο για να κάνει τη φωνή του Big Brother και να συνομιλεί με τους παίκτες στο δωμάτιο επικοινωνίας. Μετά την ανακοίνωση της παρουσίασης από τον Χάρη Βαρθακούρη, υπήρχε η σκέψη πως επειδή η φωνή του Ανδρέα είναι γνωστή, ίσως δεν έπρεπε να έχει αυτόν τον ρόλο.

Όπως ανέφερε η Αφροδίτη Γραμμέλη στο Πρωινό, η πρόταση που θα μεταφερθεί από το κανάλι και την παραγωγή στον Ανδρέα Μικρούτσικο δεν περιλαμβάνει μόνο τη φωνή του Μεγάλου Αδελφού. Θέλουν να κάνει και κάποιες εμφανίσεις μέσα στο σπίτι ως guest, αλλά και στα live της αποχώρησης.

«Φεύγει ολοκληρωμένη η πρόταση για το Big Brother από τον ΣΚΑΪ για την εταιρεία παραγωγής. Στην Endemol ξέρουν τον Ανδρέα και λένε ότι δεν πρέπει να είναι η φωνή του Big Brother γιατί είναι γνώριμη, η φωνή πρέπει να είναι άγνωστη για τους παίκτες. Στον ΣΚΑΪ όμως θέλουν πολύ τον Αντρέα και είναι σε προχωρημένες συζητήσεις και προτείνουν στον Αντρέα να κάνει κάποια guests. Του πρότειναν να κάνει κάποια περάσματα. Αν όλα πάνε καλά με την υγεία του και δεχτεί θα τον δούμε».