Είναι γνωστό ότι μία Πολίτισσα, η Σμαρώ (Ευαγγελία Μουμούρη) μπαίνει με φόρα στις Άγριες Μέλισσες για να φέρει ανατροπές με τις μαντείες της. Όμως, απόψε από μία και μόνο σκηνή θα κριθεί το μέλλον της Ελένης και θα δρομολογηθεί η σύλληψή της για τον φόνο του Σέργιου.

Η Σμαρώ μαζί με την πραμάτεια της φτάνει στο Διαφάνι και στήνει πάγκο, προφητεύει, όμως και τα μελλούμενα μέσω της χειρομαντείας. Όταν περνάει από τον πάγκο της η Ελένη μαζί με τον Κυπραίο, η Σμαρώ θα πει μια φράση που θα παγώσει τους δύο τους, αλλά και την Πηνελόπη που στέκεται παράμερα και θα ακούσει τα όσα θα πει στη Σταμίρη η Πολίτισσα.

«Το χέρι σου είναι βαμμένο με αίμα», θα της πει και τη σκηνή θα μεταφέρει με κάθε λεπτομέρεια, αναστατωμένη, η Πηνελόπη στη μητέρα της, Μυρσίνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτή θα είναι η αρχή του τέλους για την Ελένη και για την ακολουθία των γεγονότων που θα οδηγήσουν στη σύλληψη της για τον φόνο του Σέργιου.

Κατά τα λοιπά, απόψε και στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς γι’ αυτή την εβδομάδα, ο Νικηφόρος δείχνει αποφασισμένος να πάρει τη γυναίκα του και να φύγουν αλλά η Μυρσίνη δείχνει ειλικρινή μεταμέλεια, προς έκπληξη όλων.

Ο Κυπραίος βλέπει ότι το παρελθόν του δεν θα τον αφήσει να προχωρήσει και θα πρέπει να το αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα. Κι ενώ ο Μελέτης αντιμετωπίζει τον εισαγγελέα, ο Δούκας έχει ακόμα πολλά μέτωπα ανοικτά.

Ο Κλεομένης βρίσκει την ευκαιρία να δείξει στον πεθερό του πως έχει τα προσόντα να τον βοηθήσει. Θα δεχτεί ο Δούκας ν’ ακολουθήσει το σχέδιό του;

Την ίδια στιγμή, ο Λάμπρος προσπαθεί να διαχειριστεί την εγκυμοσύνη της Θεοδοσίας. Θα υπερισχύσουν τα αισθήματά του για την Ελένη ή το ηθικό χρέος απέναντι στη γυναίκα του; Η Δρόσω βρίσκεται στριμωγμένη από τον Κωνσταντή, που για μια ακόμα φορά την προσεγγίζει ερωτικά. Θα ξαναζήσει τις ίδιες στιγμές που έζησε με τον Σέργιο, τη νύχτα του γάμου του;