Με αφορμή την παράσταση που ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «Ωραία Χρόνια» του Χάρολντ Πίντερ, η Ζωή Λάσκαρη σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σχέση της με την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Διαβάστε ακόμα: Δέσποινα Καμπούρη: «Δεν ξέρω αν ήμουν έτοιμη να γίνω μαμά, έφυγα από το σπίτι μου μέσα σε μια ημέρα»

«Είχαμε κουβεντιάσει να κάνουμε μαζί με την Αλίκη τη “Μαρία Στιούαρτ” του Σίλερ, αλλά δεν προχώρησε η ιδέα. Την αγαπούσα πολύ την Αλίκη. Την αγαπώ πάντα! Τη θαύμαζα πολύ και της το έδειχνα. Ήταν πολύ ισχυρή η φιλία μας, αγαπιόμασταν πραγματικά», ανέφερε η ηθοποιός.

Ωστόσο, παραδέχεται στο περιοδικό Hello ότι η φίλη και συνάδελφός της στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο δεν πήρε τα ρίσκα που έπρεπε. Χαρακτηριστικά επεσήμανε «Η Αλίκη είχε «παγιδευτεί» σ’ αυτό που ήθελε ο κόσμος, το φανατικό κοινό της. Ήταν σπουδαία ηθοποιός, αλλά ελάχιστες φορές τόλμησε μια δυο δουλειές πέρα από απ’ αυτές που την ήθελε ο κόσμος. Στη «Σίρλεϊ Βάλενταιν» ήταν συγκλονιστική, αλλά δεν πήγε καλά. Της έλεγα «μη βιάζεσαι. Όταν κάνες μια στροφή, χρειάζεται χρόνος. Πανικοβαλλόταν. Επέμεινα. «Να κάνεις αυτά που θέλει η ψυχή σου, ξέχνα το ταμείο». Πήγαιναν όμως οι διάφοροι παρατρεχάμενοι και της έλεγαν: «Η Ντενίση ήταν γεμάτη, ο τάδε είχε ουρές». Κι έκανε πίσω, γύριζε σ’ αυτά που της έφερναν τις ορδές κόσμου στο Αλίκη. «Πλήρωσε» ακριβά τον φόβο της να κάνει και σ’ αυτό έφταιξε η «αυλή» της, οι «παρατρεχάμενοι» που έλεγα πριν».

Διαβάστε ακόμα: Ησαΐας Ματιάμπα: Η οικογένεια, οι οικονομικές στερήσεις και η απιστία