Στη σύλληψη του Έλληνα ομογενή επιχειρηματία Φώτη Ντούλου προχώρησε χθες, Κυριακή 2/6, η αστυνομία καθώς θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της συζύγου του, Τζένιφερ Ντούλου. Μαζί του συνελήφθη η σύντροφός του, Μισέλ Τροκόνις, με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων.

Πώς, όμως, φτάσαμε ως εδώ;  Και ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για τον Φώτη Ντούλο που αυτή τη στιγμή κρατείται με την κατηγορία της δολοφονίας της συζύγου του, που εξαφανίστηκε την 24 Μαΐου και ακόμα αγνοείται.

#2 Η αίτηση διαζυγίου και οι φόβοι της Τζένιφερ Ντούλου για την εκδίκηση του συζύγου της

Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και στην αίτηση διαζυγίου που είχε καταθέσει η Τζένιφερ τον Ιούνιο του 2017 είχε περιγράψει τη συμπεριφορά του συζύγου του απέναντί της ως «παράλογη, εκφοβιστική επικίνδυνη, επιθετική, απειλητική». Ένα μήνα μετά την αίτηση διαζυγίου, η Τζένιφερ Ντούλου είχε ζητήσει περιοριστικά μέτρα εναντίον του Φώτη Ντούλου υποστηρίζοντας ότι η «συμπεριφορά του έχει γίνει πιο έντονη τις τελευταίες μέρες και ανησυχώ για την ασφάλειά μας» – τη δική της και των πέντε παιδιών τους, ηλικίας από 8 ως 13.

Όπως αναφέρει στην αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα: «Φοβάμαι τον σύζυγό μου. Ξέρω πώς η αίτηση για διαζύγιο θα τον εξοργίσει και θα προσπαθήσει να μου κάνει κακό. Η στάση του είναι ότι πρέπει να κερδίζει πάση θυσία».

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι την είχε απειλήσει ότι θα πάρει τα παιδιά και θα φύγουν για την Ελλάδα.

Υπόθεση Τζένιφερ Ντούλου: Το χρονικό, η δικαστική διαμάχη και η μεταφορά του Φώτη Ντούλου στο αστυνομικό τμήμα

#2 Η άλλη γυναίκα

Σύμφωνα με τα έγγραφα της αίτησης διαζυγίου, η Τζένιφερ Ντούλου κατηγορεί τον σύζυγό της ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη Michelle Troconis Arreaza. Η Τροκόνις, που συνελήφθη μαζί με τον Ντούλο, είναι αργεντίνικης καταγωγής, μητέρα και εργαζόταν στην εταιρεία του Ντούλου. Μόλις χώρισαν με τη Jennifer, ο Φώτης και τη Μισέλ συνέχισαν τη σχέση τους – και αυτό έγινε ήταν σημείο έντασης κατά τη διαδικασία της εκδίκασης του διαζυγίου. H Τροκόνις συζούσε με τον Έλληνα επιχειρηματία στο σπίτι του στο Farmington.

Υπόθεση Τζένιφερ Ντούλου: Η διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών, το τρίτο πρόσωπο και η εξαφάνιση

#3 Η διαμάχη με την πεθερά του για χρεωστούμενα

Πέρα από το διαζύγιο και τη διαμάχη για την κηδεμονία των παιδιών, ο Φώτης Ντούλος βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη και με την πεθερά του Gloria Farber, και την ιδιοκτησία του πεθερού του, Hilliard Farber, από το 2018. Ο πεθερός του, που πέθανε το 2017, ήταν γνωστός τραπεζίτης της Νέας Υόρκης και φιλάνθρωπος. Σύμφωνα με τα έγγραφα της αίτησης διαζυγίου, ο Hilliard Farber στήριξε με δάνεια την επιχείρηση του γαμπρού του, αλλά και για την αγορά του σπιτιού τους. Σύμφωνα, όμως, με τις μηνύσεις εναντίον του, εκείνος δεν μπόρεσε να ξεπληρώσει τα δάνεια αυτά. Η πεθερά του ζητάει με μήνυση που κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2018, $500,000, ενώ εκείνος ισχυρίζεται ότι αυτά τα λεφτά ήταν δώρο και όχι δάνειο. Αργότερα, οι δικηγόροι της Farber κατέθεσαν συμπληρωματικά ότι ο Φώτης Ντούλος δανείστηκε $2.3 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το σπίτι του στο Farmington, αλλά επειδή δεν αποπλήρωσε καμία δόση του δανείου η τράπεζα στράφηκε και χρέωσε την πεθερά του.

#4 Ποιος είναι ο Φώτης Ντούλος
Φώτης Ντούλος: ο σκιέρ που γοήτευε τα νότια προάστια την δεκαετία του ’80 
#5 Η κηδεμονία των παιδιών και οι κατηγορίες στην πεθέρα του

Όσο η σύζυγός του, Jennifer, ήταν εξαφανισμένη (από τις 24 Μαΐου) ο Φώτης Ντούλος κατέθεσε στο δικαστήριο γράμμα με το οποίο ζητούσε την κηδεμονία των 5 παιδιών τους, που είχαν μεταφερθεί στο διαμέρισμα της 85χρονης πεθεράς του, Gloria Farber, στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, αναφέρει ότι η πεθερά του προσέλαβε οπλισμένο σωματοφύλακα και ότι δεν του επέτρεψαν να δει τα παιδιά του, όταν πήγε να τα επισκεφτεί.