Για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, θα υπάρξει μεταβολή του καιρού, με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 5 με 7 μποφόρ και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Μακεδονία, Θράκη

Αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ 6 μποφόρ. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Θα υπάρξουν νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές, μετά το μεσημέρι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βόρεια τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια, τοπικά έως 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία τοπικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Θα υπάρξουν νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Μετά το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις θα υπάρξουν, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

Για αύριο, Σάββατο, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοδυτικά, που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης.

Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 6 με 8 μποφόρ και το απόγευμα στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Πηγή: fortunegreece.com