Οι περισσότεροι διατηρούμε σχέσεις στοργής με το WhatsApp μας και υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι’ αυτό: κυρίως λόγω της αυτονομίας και της ιδιωτικότητας που μας προσφέρει σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές.

Όμως,  μάλλον ήρθε ο καιρός να μάθουμε αυτά που ήρθαν στο φως πριν από λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Check Point για θέματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε η ομάδα ασφάλειας, ένα από τα ελαττώματα που βρήκε στο WhatsApp θα μπορούσε να αφήσει παραθυράκι ανοιχτό στους χάκερ ώστε, όχι μόνο να διαβάσουν ένα μήνυμα που στείλαμε, αλλά και να αλλάξει το περιεχόμενό του και όλοι ξέρουμε πόσο καταστροφικό για οποιαδήποτε σχέση θα μπορούσε να αποβεί αυτό.

Το άλλο «κουσούρι» της εφαρμογής είναι ότι θα μπορούσε να καταστήσει τον χάκερ ικανό να «χρεώσει» ένα μήνυμα σε άλλον αποστολέα αντί του πραγματικού.

Τρίτο και τελευταίο ελάττωμα, σύμφωνα με το Check Point, είναι ότι το WhatsApp θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν χάκερ να μετατρέψει την κατάσταση ενός μηνύματος από δημόσιο σε ιδιωτικό μήνυμα. Πού το πρόβλημα σε αυτό;

Ο παραλήπτης, υποθέτοντας ότι απαντά ιδιωτικά θα μπορούσε να αποκαλύψει προσωπικές απόψεις για άλλα άτομα -απόψεις διόλου κολακευτικές- και φυσικά αυτές να είναι ορατές σε όλους, ακόμη και στα πρόσωπα τα οποία δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν κάτι τέτοιο…