Αναβρασμός επικρατεί από χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά και τη συμφωνία της Ε.Ε. με τη Βρετανία για το Brexit. 14 μέρες πριν την οριστική διορία για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου, είχαμε συμφωνία για Deal. Όπως είναι λογικό, όλα τα μεγάλα μέσα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για να πάρουν δηλώσεις από τους Ευρωπαίους και Βρετανούς αξιωματούχους.

Πρώτος απ΄όλους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο κύριος Γιούνκερ έχει περάσει ένα 24ωρο μπροστά στα μικρόφωνα και με διαρκείς διαβουλεύσεις, οπότε είναι κάπως λογική να χάσει την ψυχραιμία του.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, ο δημοσιογράφος που του έκανε την ερώτηση, έπαιξε με την τύχη του.

Ο κύριος Γιούνκερ μόλις είχε αρχίσει να απαντάει στην ερώτηση ενός ρεπόρτερ, όταν ένας άλλος τον διέκοψε την ώρα που μιλούσε για follow up ερώτηση. Ο κύριος Γιούνκερ έγινε έξαλλος και του είπε με πολύ έντονο ύφος «Μιλάω». Ο ρεπόρτερ ζήτησε άμεσα συγγνώμη, με τον Γιούνκερ να γυρίζει μετά προς το μέρος του για να ακούσει την ερώτησή του.

Δεν τελείωσε όμως εκεί. Όταν ο ίδιος δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα γίνει αν το βρετανικό κοινοβούλιο ψηφίσει κατά του deal, ο κύριος Γιούνκερ απάντησε με πολύ ειρωνικό τρόπο. «Δεν είμαι υπεύθυνος για το Westminster».