Μέσα στο σπίτι του συνελήφθη την Κυριακή τα ξημερώματα ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός χρηματιστής και φιλάνθρωπος Τζέφρι Έπσταϊν. Κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη, αλλά και για συμμετοχή σε σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων (trafficking).

O 66χρονος δισεκατομμυριούχος αναμένεται να οδηγηθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες, με εκείνη για τη σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων να επιφέρει μέγιστη ποινή 45 χρόνια κάθειρξης.

Το 2008, ο Έπσταϊν είχε καταδικαστεί σε 18μηνη φυλάκιση για παιδεραστία, μετά από ένα σκάνδαλο πολλών ετών και άπειρα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι διοργάνωνε «σεξουαλικά πάρτι» με ανήλικα κορίτσια και προσκαλεσμένους διάσημους φίλου τους, πολιτικούς, επιχειρηματίες και γαλαζοαίματους.

Ανάμεσα στα ροζ πάρτι του Έπσταϊν τότε, τακτικοί καλεσμένοι ήταν  ο πρώην πλανητάρχης Μπιλ Κλίντον και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος πρώην Δήμαρχος της Ν.Υ Μαικλ Μπλούμπεργκ αλλά και Βρετανός Πρίγκιπας Ανδρέας.