Τζέφρι Έπσταϊν: Γεμάτη από φωτογραφίες ανήλικων παιδιών η έπαυλή του – Σοκάρουν τα ευρήματα των Αρχών

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών και trafficking είναι ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν (Jeffrey Epstein), μετά τη σύλληψη του στη Νέα Υόρκη.

Ο Επστάιν κατηγορείται ότι πλήρωνε νεαρά κορίτσια ως και 14 ετών για να συνευρεθούν μαζί του σεξουαλικά, ενώ συνεργάζονταν με κύκλωμα ατόμων τα οποία επίσης πλήρωνε για να του βρίσκουν και να του φέρνουν σπίτι του κορίτσια, όπου τα κακοποιούσε σεξουαλικά.

Όπως περιγράφουν τα δικαστικά έγγραφα, ο 66χρονος παράσυρε τα ανήλικα κορίτσια στην έπαυλή του στη Νέα Υόρκη όπου, αφού τις ανάγκαζε να του κάνουν μασάζ, προχωρούσε σε άσεμνες πράξεις εις βάρος τους. Ο ίδιος ή συνεργάτες του πλήρωναν τα κορίτσια με μετρητά και σε περίπτωση που κάποιο από τα θύματά του τού γνώριζε κάποια άλλη ανήλικη, τότε πλήρωνε και τις δύο έως και 100 δολάρια.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος, ενώ βρίσκεται υπό κατοίκον περιορισμό. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγείται στη δικαιοσύνη, αφού πριν από περίπου μία δεκαετία, το 2008, είχε αποφύγει αντίστοιχη δίωξη, δηλώνοντας ένοχος για κατηγορίες περί πορνείας και καταδικάστηκε μόλις σε 13 μήνες φυλάκισης στη διάρκεια των οποίων μπορούσε να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του.

Οι ισχυροί «φίλοι» του

Ανάμεσα στους πλούσιους και διάσημους που συναναστρεφόταν, τα ονόματα δυο αμερικανών Προέδρων και ενός Πρίγκιπας.

Ο Donald Trump, o Bill Clinton και ο Πρίγκιπας Andrew είχαν συναστραφεί τον δισεκατομμυριούχων, ωστόσο έχουν φροντίσει να διαχωρίσουν τη θέση τους απ’ αυτόν εδώ και καιρό.

Donald Trump

Από τις επισκέψεις του Τζέφρι Επστάιν στο Mar-a-Lago Club στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, που ανήκει στον αμερικανό Πρόεδρο, και τα προσωπικά τηλέφωνα του ίδιου και της Melania, στη δήλωση του δικηγόρου του Προέδρου, Alan Garten, το 2017 ότι ο «Donald Trump δεν έχει καμία επαφή πια με τον Epstein και δεν γνώριζε τις πράξεις του». Ενώ σε πρόσφατη δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο αμερικανός Πρόεδρος  είπε «δεν είχα ιδέα τι έκανε» και εξήγησε ότι τον γνώριζε όπως τον γνώριζαν όλοι στη Φλόριντα.

Bill Clinton

Στη διάρκεια της θητείας του ο πρώην αμερικανός Πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό τζετ του χρηματιστή για τα ταξίδια του σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά χρησιμοποίησε το αεροπλάνο για 26 ταξίδια.

Η εκπρόσωπος του Clinton, Angel Ureña, δήλωσε μετά τη σύλληψη του Epstein, «ο Bill Clinton δεν γνώριζε τίποτα ούτε για τη σύλληψή του στη Φλόριντα για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα ούτε γι’ αυτά για τα οποία κατηγορείται τώρα. Έχει να μιλήσει μαζί του εδώ και μία δεκαετία…».

Πρίγκιπας Andrew

Ο Δούκας του York συνδέεται με φιλία με τον Jeffrey Epstein από τη δεκαετία του ’90, αποκαλύπτει η The Guardian.

Έχουν ταξιδέψει μαζί και έχουν διασκεδάσει παρέα από το St. Tropez μέχρι την Ταϊλάνδη, ενώ ο Πρίγκιπας τον συνάντησε αμέσως μετά την αποφυλάκισή του την πρώτη φορά.

Ο Πρίγκιπας είναι αυτός που εμπλέκεται πιο άμεσα στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα του 2015 – που έφερε στη δημοσιότητα η The Guardian- ένα από τα θύματα του Epstein ισχυρίστηκε ότι την είχε υποχρεώσει ο κατηγορούμενος να συνευρεθεί σεξουαλικά με τον Πρίγκιπα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Τότε το Παλάτι είχε αρνηθεί τις κατηγορίες στο πρόσωπο του Πρίγκιπα χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «ψευδείς», ενώ και ο ίδιος χρειάστηκε να δηλώσει ότι δεν ευσταθούσαν οι κατηγορίες αυτές.  Για την τωρινή σύλληψή και τις κατηγορίες εναντίον του Jeffrey Epstein δεν έχει πάρει θέση ούτε το Παλάτι ούτε ο Πρίγκιπας.