Δραματική αύξηση στα κρούσματα της ιλαράς έχει σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο στις Η.Π.Α και το Instagram αποφάσισε να λάβει δράση.

Συγκεκριμένα, στις Η.Π.Α έχουν καταγραφεί 764 κρούσματα ιλαράς μέχρι στιγμή για τη φετινή χρονιά, ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος αριθμός από το 1994 και σχεδόν διπλάσιος από πέρυσι, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Η.Π.Α.

Και παρόλο που το 2000 η ιλαρά είχε σχεδόν εξασφανιστεί, τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί ξανά κρούσματα λόγω του ό,τι πολλοί γονείς παίρνουν την απόφαση να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Η.Π.Α. κατηγορεί γι’ αυτό την παραπληροφόρηση αναφορικά με τα εμβόλια.

Το Instagram, λοιπόν, σε μια προσπάθεια να προλάβει την παραπληροφόρηση θα ξεκινήσει να στέλνει pop – up notifications στους users κάθε φορά που αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει παραπλανητική ανάρτηση αναφορικά με τους εμβολισμούς, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας του Facebook – στο οποίο ανήκει το Instagram- στο The Wrap.