Από την αρχή της λειτουργίας του το Instagram σου έδινε τη δυνατότητα να δεις ποιοι αντιδρούν στις αναρτήσεις σου, αλλά και ποια είναι η δράση των ατόμων που σε ακολουθούν σε posts άλλων χρηστών. Ήταν τότε και μια εποχή που είχε εισάγει το Facebook το συγκεκριμένο feature στην δική του πλατφόρμα. Είναι η μπάρα του ρουφιάνου, όπως τη λέγαμε τότε, αφού μπορούσες να δεις πού έκανε like κάθε φίλος σου, πού πατούσε attend, πού σχολίαζε και σχεδόν όλη του την δραστηριότητα.

Το Facebook αφαίρεσε μετά από 2 χρόνια αυτή τη δυνατότητα, όμως το Instagram τη διατήρησε. Όχι για πολύ ακόμα όμως. Για την ακρίβεια, η πλατφόρμα έτρεξε ένα test από τον περασμένο Αύγουστο σε συγκεκριμένους χρήστες και οδηγήθηκε στην απόφαση να καταργήσει αυτή τη στήλη.

Πολύ σύντομα αυτό το μέτρο θα καταργηθεί σε όλες τις αγορές του Instagram, αφού όπως δήλωσε ο product executive Βισάλ Σαχ στο Buzzfeed «Είναι πάρα πολλοί που δε γνώριζαν καν την ύπαρξη της στήλης Following και ξαφνιάζονταν μόλις τους την υποδεικνύαμε. Άρα η στήλη δεν εξυπηρετούσε τη χρήση για την οποία υπήρξε εξ αρχής».

Επομένως, όσοι αρέσκεστε να κάνετε stalking σε άτομα που σας ενδιαφέρουν, κάντε ό,τι προλάβετε γιατί σε λίγες μέρες οι μέρες που παρακολουθούσατε θα τελειώσουν.