Το Facebook έχει αποδείξει πως δεν είναι πρώτο του μέλημα η προστασία των χρηστών. Αν δεν το επέβαλλαν αυστηροί νόμοι, ούτε που θα νοιαζόταν. Όταν όμως η προστασία των χρηστών συνεπάγεται περισσότερους πελάτες και περισσότερα κέρδη, τότε γίνεται προτεραιότητά του. Δύο σχεδόν χρόνια μετά την Cambridge Analytica, αλλά κυρίως υπό τη σκιά του χακαρίσματος στοιχείων σε 270.000.000 χρήστες της πλατφόρμας, το Facebook αναλαμβάνει δράση.

Πριν μερικά 24ωρα ένας επιστήμονας βρέθηκε σε μια βάση δεδομένων όπου ήταν διαθέσιμα τα στοιχεία αυτού του αριθμού χρηστών και μάλιστα χωρίς πληρωμή. Κάποιος τα είχε διαρρεύσει. Αυτό ανάγκασε το Facebook να ανακοινώσει μια αλλαγή σύμφωνα με το BBC.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τη νέα χρονιά θα σταματήσει να θέτει ως προαπαιτούμενο για την εγγραφή χρήστη τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τον οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα και για να προτείνει φίλους που έχει ο χρήστης τον αριθμό τους στο κινητό, αλλά και για εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας ανέφερε στο Reuters ότι στόχος είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων και της προσωπικής ζωής, γι΄αυτό στο Facebook επεξεργάζονται πολλούς τρόπους ώστε να δείξουν ότι προτεραιότητα τους είναι αυτό ακριβώς.