Πολλοί χρήστες το είχαν παρατηρήσει εδώ και καιρό, όμως πλέον το κοινωνικό δίκτυο το αποφάσισε: το Facebook πλέον δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στη φωτεινή ένδειξη του κινητού τους, στο πάνω μέρος της οθόνης τους.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω αλλαγή αφορά μόνο mobile version του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Vergeέχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές σε iOS συσκευές.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, μέσα στο επόμενο διάστημα η αλλαγή θα είναι διαθέσιμη και για Android κινητά, ενώ δεν θα είναι η μόνη.

Όσο για το πώς θα μπορούν οι χρήστες να απενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις; Απλά θα ανατρέχουν στην κατηγορία «Ρυθμίσεις & Απόρρητο», θα κάνουν κλικ στις «Ειδοποιήσεις» και μέσα από τις «Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων», θα επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να τις βλέπουν (ή και όχι).

Ας σημειωθεί ότι εδώ και καιρό τα περισσότερα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επιλέγουν να τροποποιούν τις λειτουργίες της κάθε πλατφόρμας με τρόπο που θα καθιστά το Μέσο λιγότερο αγχωτικό προς το χρήστη και που θα εξασφαλίζει ένα υγιές ψηφιακό περιβάλλον.

Με στοιχεία από το Verge