Το ξημέρωμα της Κυριακής ο Αδαμάντιος Μαντής βρέθηκε νεκρός στη λεωφόρο Ποσειδώνος ύστερα από τροχαίο. Ο 21χρονος πολίστας της ομάδας της Χίου οδηγούσε μαζί με τον φίλο και όταν παρουσίασε το όχημά τους βλάβη, θέλησαν να σταματήσουν στην αριστερή λωρίδα για να δουν τι συμβαίνει. Το όχημα τελικά τους πρόδωσε.

Όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του Star, το ιατροδικαστικό πόρισμα βρήκε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά όλο το υπόλοιπο σώμα του ήταν άθικτο, χωρίς σημάδια που να δικαιολογούν τον θάνατο. Αυτό το πόρισμα οδηγεί σε δύο πιθανά σενάρια: είτε ο Αδαμάντιος Μαντής χτύπησε το κεφάλι του στο οδόστρωμα είτε χτύπησε το κεφάλι του στις μπάρες.

Αυτό που προβληματίζει πάντως τους ερευνητές, είναι η βλάβη στο όχημα, η οποία δεν προκλήθηκε από τη σύγκρουση, αλλά υπήρχε πριν συμβεί το μοιραίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαντής αγωνίστηκε στην Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό, με τη Χίο να είναι δυστυχώς ο τελευταίος του σταθμός, ενώ είχε αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων.