Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση της Εμανουέλας Ορλάντι που εξαφανίστηκε 36 χρόνια πριν σε ηλικία 15 ετών.

Όλα αυτά τα χρόνια η συγκεκριμένη υπόθεση πρακτικά δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο, ωστόσο μόλις προσφάτως, ο δικηγόρος της οικογένειας είχε λάβει ένα μυστηριώδες ανώνυμο μήνυμα με τις λέξεις «Ψάξτε στο σημείο που δείχνει ο άγγελος». Το εν λόγω μήνυμα συνοδευόταν μάλιστα και από μια φωτογραφία ενός τάφου με ένα γλυπτό αγγέλου, ο οποίος φαίνεται να ανήκει στο τευτονικό νεκροταφείο.

Οι τάφοι άνοιξαν, μετά από σχετική άδεια που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες, αλλά τα αποτελέσματα μόνο τα αναμενόμενα δεν ήταν: όχι μόνο δεν βρέθηκαν τα οστά της Ορλάντι αλλά έλειπαν και τα οστά δυο εκ των πριγκιπισσών που υποτίθεται πως είχαν ταφεί εκεί.

Θρίλερ στο Βατικανό: «Ψάξτε εκεί που κοιτά ο άγγελος» – Εντολή να ανοίξουν δύο τάφοι

Μετά από αυτή την ανακάλυψη, το Βατικανό υποσχέθηκε περαιτέρω έρευνα και το περασμένο  Σάββατο ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι έχουν εντοπίσει δύο οστεοφυλάκια, που βρίσκονται κάτω από το δρομάκι μιας περιοχής μέσα στο νεκροταφείο, σε μια περιοχή που καλύπτεται από ένα φρεάτιο.

Τα οστά αφαιρέθηκαν από τις οστεοθήκες για περαιτέρω έρευνες από τον καθηγητή Τζοβάνι Αρκούντι (με ειδίκευση στην Ιατροδικαστική ο οποίος ορίστηκε από το Βατικανό) παρουσία ειδικού που ορίστηκε από την οικογένεια Ορλάντι, σύμφωνα με πρωτόκολλα αναγνωρισμένα διεθνώς», ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.

Και μπορεί η οικογένεια της εξαφανισμένης να  διατηρεί την ελπίδα πως θα βρεθεί η λύση του μυστηρίου, όμως, όσα δηλώνει ένας καθολικός ιερέας, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

«Το άτυχο κορίτσι που αγνοείται από το 1983 έχει θαφτεί μαζί με τον αιμοσταγή μαφιόζο ο οποίος απήγαγε τότε το κορίτσι για να το προσφέρει στα σεξ πάρτι του Βατικανού», ισχυρίζεται ο 85χρονος εξορκιστής Γκάμπριελ Αμορθ και επιμένει ότι «πρόκειται για έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα».

«Είμαι σίγουρος ότι η Εμμανουέλα βρέθηκε άθελά της σ’ αυτό το αλισβερίσι (σ.σ.: μαφίας και Βατικανού). Δεν πίστεψα ποτέ τη διεθνή θεωρία συνωμοσίας (ότι δηλαδή την απήγαγαν και την έβγαλαν στο εξωτερικό). Εχω λόγους  να πιστεύω ότι η απαγωγή ήταν μια υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης η οποία κατέληξε σε φόνο και εξαφάνιση του πτώματος από τους ιερείς. Ανάμειξη έχουν μάλιστα διπλωμάτες από ξένη πρεσβεία στο Βατικανό», υποστηρίζει με πάθος ο ιερέας και προσθέτει πως υπάρχει ήδη στα χέρια των ντετέκτιβ κατάθεση του (αποθανόντα πλέον) αρχειοφύλακα του Βατικανού, Σιμεόνε Ντούκα.

Αυτός ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο είχαν ζητήσει να προμηθεύει νεαρά κορίτσια για τα σεξ πάρτι…

ΠΗΓΗ: La Stampa