Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και το παραδοσιακό βάψιμο των αυγών θα γίνει από τις απανταχού νοικοκυρές.

Ποιος είπε όμως ότι πρέπει να βάφουμε αποκλειστικά κόκκινα αυγά; Όλο και περισσότεροι επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά με περίεργα χρώματα και ιδιαίτερες χαλκομανίες. Πώς θα σας φαινόταν όμως να έχετε τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά πολύχρωμα αυγά;

Κι όμως μπορείτε να το πετύχετε με… αφρό ξυρίσματος!

Καλά διαβάσατε, ο αφρός ξυρίσματος πρόκειται να χαρίσει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα στα αυγά του πασχαλινού τραπεζιού με τη διαδικασία να είναι πολύ απλή.

Αφού αγοράσετε και βράσετε για 15 λεπτά τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια απλώνετε σε ένα ταψάκι αρκετό αφρό ξυρίσματος. Στη συνέχεια ρίχνετε χρώματα ζαχαροπλαστικής και άλλες φυτικές ουσίες με χρώμα και ξεκινάτε να ανακατέβετε τα χρώματα μεταξύ τους.

Στη συνέχεια βάζετε τα αυγά μέσα στο ταψάκι με τον αφρό και τα κυλάτε, ώστε να πάει ο πολύχρωμος αφρός σε όλη τους την επιφάνεια. Τέλος τα αφαιρείτε και τα αφήνετε σε λαδόκολλα ή χαρτόνι για 10 λεπτά.  Αφού αφαιρέσετε τον αφρό ξεβγάλετε τα με κρύο νερό!

Δείτε τη συγκεκριμένη μέθοδο στο 1:46 του βίντεο.

Τη συγκεκριμένη συνταγή εκτός από τα site του εξωτερικού είδαμε να εφαρμόζει και ο Άκης Πετρετζίκης μέσα από τον προσωπικό του ιστότοπο και μπορείτε να δείτε εδώ.