Σε ηλικία 72 ετών άφησε σήμερα 28/12, τη τελευταία του πνοή ο Θάνος Μικρούτσικος. Ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης έδινε μάχη με τον καρκίνο από το 2017, μια μάχη και μια ασθένεια για την οποία είχε μιλήσει ανοιχτά, και με γενναιότητα.

Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», είχε αποκαλύψει: «Ετοιμαζόμουν τον Ιούνιο 2017 να κάνω μια περιοδεία με το έργο του Καββαδία. Μου λέει η γυναίκα μου: Μήπως να κάνεις μια εξέταση για το σάκχαρο στην προοπτική των 40 συναυλιών; Η παθολόγος, ως μη όφειλε, μου γράφει να κάνω υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας, βλέποντας κάτι σαν αιμαγγείωμα. Μετά τον υπέρηχο κάνω μαγνητική. Αποδεικνύεται ότι έχω καρκίνο στο συκώτι.

Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται. Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Ούτε τώρα που αρρώστησα. Συντάσσομαι με αυτό που είχε πει ο Γούντι Άλεν πριν από 4-5 χρόνια, όταν ήταν 80 ετών, στους «New York Times»: «Καθόλου δεν φοβάμαι τον θάνατο. Απλώς όταν έρθει, δεν θα ήθελα να είμαι εκεί…» Τον αναπαριστώ μάλιστα και στο μυαλό μου. Είμαστε σε ένα ρινγκ εγώ και αυτός. Εγώ 1,70 – τώρα πρέπει να έχω χάσει και κανά δυο πόντους- και αυτός 3 μέτρα ψηλός, φοράμε τα πυγμαχικά μας γάντια και αρχίζει ο αγώνας. Γνωρίζω απολύτως ότι στον 15ο γύρο θα με ρίξει νοκ άουτ. Το στοίχημα που βάζω είναι να τον κερδίζω σε όλους τους προηγούμενους γύρους στα σημεία».

Ο Θάνος Μικρούτσικος νοσηλευόταν ήδη από τα τέλη του Οκτώβρη στο νοσοκομείο, κάτι που είχε αποκαλύψει ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook: «Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ’ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ΄ ένα ανόητο πυρετό που επιμένει. Σάς γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα».

ΔΕΙΤΕ την ανάρτησή του τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό του »»»

Θάνος Μικρούτσικος: Το μήνυμά του μέσα από το νοσοκομείο