Ο Θανάσης Λάλας αρκετά συχνά έχει αποτελέσει  «είδηση» σε περιοδικά και εφημερίδες, κυρίως για την προσωπική του ζωή, τις επαγγελματικές επιλογές του, αλλά και την υποτιθέμενη κόντρα με την πρώην σύζυγό του με την Χρύσα Ρώπα.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως ποτέ δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να σχολιάσει αρνητικά οτιδήποτε έλεγε οποιοδήποτε αγαπημένο του πρόσωπο: «Δεν απαντώ στα αγαπημένα πρόσωπα της ιδιωτικής ζωής μου δημόσια. Ένας άνθρωπος που έχεις επιλέξει να ζήσεις και να κάνεις παιδί μαζί του, έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει για σένα, να το λέει όπως θέλει κι εσύ να το αντέχεις. Ό,τι επιλέγω έχει συνέπειες και κόστος, όχι μόνο κέρδος. Για μένα η ποιότητα ζωής, έχει να κάνει με τον βαθμό ανοχής, κατανόησης και υπομονής που διαθέτει ο καθένας απέναντι στη διαφορετικότητα. Εγώ δεν ζω για να κρίνω αλλά για να κατανοώ».

Διαβάστε επίσης: Χρύσα Ρώπα: «Να έρθω να σου κάψω το αμάξι και να έρθω να σου ζητήσω συγνώμη. Σου αρκεί;»

Ακόμη ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε και για τα χρήματα που έβγαλε, αν έβγαλε, από τη δουλειά του: «Αμείφθηκα καλά για τη δουλειά μου. Αλλά, δεν με ενοχλεί καθόλου αν μου πεις μετά τη διάκριση: «θα μείνεις σ’ ένα δωματιάκι δεκατέσσερα τετραγωνικά». Είμαι είδος που επιβιώνει. Για την ακρίβεια κι αν δεν έχω πρόβλημα επιβίωσης, επινοώ επιβίωση».

Ο Θανάσης Λάλας αποκάλυψε πως πάντα έμπνευσή του υπήρξαν οι γυναίκες: Τους οφείλω τα πάντα! Αν δεν είχα γνωρίσει αυτές τις γυναίκες, σε συνδυασμό με κάποιες συναντήσεις με σπουδαίους ανθρώπους, ίσως να μην είχα καταφέρει τίποτα».

Τέλος, ο γνωστός δημοσιογράφος μιλώντας στο Down Town Κύπρου, αναφέρθηκε και στον γιο του: «Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος! Και τη σπουδαιότητά του την οφείλει στο ότι έζησε πλάι σε αυτή την υπέροχη μάνα! Είναι σπουδαία μάνα η Χρυσούλα!».